Valthermond pakt koppositie na winst in Lemelerveld

Valthermond kende een uitstekende zondag. Zelf won de equipe van Bart Hartman met 3-1 in en van Lemelerveld en Germanicus was zo vriendelijk om koploper Dedemsvaart pootje te lichten. Gevolg is dat Valthermond nu de ranglijst in de tweede klasse L aanvoert en aanstaande zondag zelfs de eerste periode binnen kan hengelen.

Post Image
Post Image
Post Image

Foto’s: Kees Rustenhoven

Kansenfestival

Vooral voor de pauze maakten Lemelerveld en Valthermond er een kansenfestival van, waarbij het merendeel duidelijk voor de bezoekers was. Al in de tweede minuut knalde Edwin Drenth op aangeven van Demy te Velde op de lat, een minuut later strandde Te Velde zelf op doelman Rik Ramaker.

Rand zestien

Ramaker zou uitgroeien tot beste man aan Lemelerveld-zijde met reddingen op inzetten van onder andere Edwin Drenth en Rick Schlimback. Kansloos was de goalie echter op het schot van Alwin Braakman. Te Velde was de aangever en vanaf rand zestien mikte de aanvoerder in het zijnet.

Uitstekende Baas

Kansen waren er ook voor de thuisploeg, maar Ian Nijenkamp treuzelde te lang na een combinatie door het centrum en de uitstekend spelende Lars Baas belette Wesly Vlierman met een uiterste krachtinspanning het scoren. Zo bleef het bij een ruststand van 0-1, waar 2-5 ook zeker tot de mogelijkheden behoorde.

Weergaloze stift

Na de thee bleven de Mondkers duidelijk de bovenliggende partij en wie anders dan Demy te Velde verdubbelde de score. De jarige Jens Bulle stuurde Te Velde diep en met een weergaloze stift liet de youngster doelman Ramaker kansloos. Nadat Tom Meijers de lat had geraakt en Ramaker weer eens redding had gebracht op een kopbal van Jens Bulle, viel plotseling de aansluitingstreffer.

Valthermond de betere

Jordy Luchtenberg haalde van twintig meter uit en zwabberend belandde zijn inzet achter Erwin Timmer. Valthermond bleef echter duidelijk de betere en na kansen voor Tom Meijers en invaller Dion van der Laan was het Rick Schlimback die in de slotfase de 3-1 binnen knalde. Een uitslag waar vriend en vijand zich wel in kon vinden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ian de Vrieze schiet Sellingen langs Weerdinge

Sellingen heeft een erg knappe zege geboekt op het sterk presterende Weerdinge. De gasten ...

Eerste slag is voor Ter Apel ’96

Nadat v.v. Sweel afgelopen donderdag in een bijzondere wedstrijd in de verlenging met Nieuw-Roden afrekende, was ...

Stadskanaal verliest op inzet van Zuidwolde

Stadskanaal zit momenteel in een wat mindere fase. Nadat er eerder verloren werd van ...