Ter Apel pakt punten tegen HODO

FC Ter Apel ’96 heeft drie punten gepakt tegen het lager geklasseerde HODO. In eigen huis werd er met 3-1 gewonnen, mede door twee doelpunten van Arjan Heeres. Door deze drie punten staan de Ter Apelers nu stevig in de middenmoot.

Ter Apel meest gevaarlijk

De thuisploeg kwam in de vierde minuut al op 1-0, door de jonge vleugelspits Arjan Heeres. Met deze vroege voorsprong konden zij wat achterover leunen en speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Ter Apel was nog wel het meest gevaarlijk, vooral via de flanken en spelmaker Jeroen Schoonbeek.

Twee keer Heeres

Het was echter HODO dat tot scoren wist te komen. In de 22e minuut schoot Jorny Otten raak, na een goede vrije trap van Marc ten Cate. Lang konden de gasten hier niet lang van genieten, want drie minuten later was het wederom Heeres die scoorde en de marge herstelde.

Meer ruimte

Na de rust gaf de ploeg uit Hollandscheveld meer druk, wat ruimte opleverde voor Ter Apel. Zij kregen hierdoor ook een aantal kansen, die nog onschadelijk gemaakt konden worden door keeper Kleinenberg. In de slotfase viel alsnog de derde treffer voor de thuisploeg. Het was Bart Huizingh die de eindstand op 3-1 bepaalde.