SJS wint van Stedum en voegt zich bij de top

Aan de Julianastraat in Stadskanaal stond de wedstrijd SJS-Stedum op het programma. Beide ploegen hadden alleen maar baat bij een zege. Zo kon SJS zich bij winst vast in de top van de ranglijst vestigen en Stedum had de punten nodig om lucht te krijgen in de degradatiezone. SJS bekerde vorige week verder en kon met vertrouwen de competitie weer hervatten.

Fel bovenop

Vanaf het beginsignaal zat SJS er fel bovenop. Stedum werd direct vast gezet en stond dan ook onder grote druk. In het begin leidde dit nog niet tot hele grote kansen, maar na een kwartier kwam de eerste echte kans voor de mannen van trainer Otto Halmingh. De bal kwam bij Jan Springer terecht, hij schoot hard richting het doel, maar de keeper van Stedum kon knap redding brengen.

SJS dicteert

In de 26e minuut kwam SJS dan ook verdiend op voorsprong. Faizel Slagveer zette goed door en kwam alleen voor de keeper.  Slagveer bleef koel en schoof de bal in de hoek: 1-0. De thuisploeg bleef ook hierna het spel dicteren. Stedum werd op alle fronten afgetroefd door de goed spelende blauwhemden. SJS kreeg ook de kansen om ruimer afstand te nemen, alleen dit werd nog verzuimd.

Slaande beweging

Na 42 minuten spelen kwam de bal bij Peter Orsel terecht, hij ging samen met Jan Springer op de keeper af. Orsel koos ervoor om het zelf te doen en schoot beheerst de 2-0 binnen. Het was een treffer die dus eigenlijk ook niet uit kon blijven. De gehele eerste helft kon Stedum niks anders doen dan tegenhouden. Op slag van rust was er nog een opstootje, waarbij een speler van Stedum een slaande beweging maakte. De goed leidende scheidsrechter Woering kon niks anders doen dan de rode kaart trekken en zo ging SJS dus met een 2-0 voorsprong en een man meer aan de thee.

Rijp voor de slacht

SJS begon direct weer sterk aan de tweede helft. De sterk spelende Kay Rijkens bracht na een goede actie Jan Springer in stelling en laatstgenoemde schoot de 3-0 tegen de touwen. Een betere start van de tweede helft kon SJS zich niet wensen. Stedum leek rijp voor de slacht, maar de gasten wilden zich niet vrijwillig naar de slachtbank laten leiden. SJS werd steeds slordiger aan de bal en zo kreeg ook Stedum mogelijkheden, echter waren de grootste kansen nog voor de Knoalsters.

Wonderlijk

De gehele voorhoede van SJS kreeg mogelijkheden om de score verder uit te breiden. In de 62e minuut kwam Rick Breedveld in de ploeg voor Kelvin Oosting. Na 73 minuten voetbal op het kunstgras kregen de gasten een corner, de bal kwam bij de geheel vrijstaande Tiemen Dijk en hij kon de bal zo achter doelman Robbert Zuur werken. Direct hierna gingen Rick Breedveld en Jan Springer op zoek naar de 4-1. Ze kwamen vrij voor het doel, maar beide spelers wisten wonderlijk het doel niet te vinden.

Twee keer Springer

Stedum kreeg hierna weer via een corner een grote kans op de 3-2, echter werd deze bal van de lijn gehaald. SJS werd toen direct weer beter en wilde het duel gauw definitief in het slot gooien. Zo testte Bryan Boels de lat via een vrije bal. Na 80 minuten kwam de bal bij Rick Breedveld terecht op de vleugel, hij zag Jan Springer vrij voor het doel staan en bediende de SJS topscoorder: 4-1. In de 86e minuut bepaalde Stedum de eindstand nog op 4-2.

Derde plaats

Zo klimt SJS opnaar de derde plaats op de ranglijst en heeft zij hetzelfde aantal punten als nummer twee Poolster. Volgende week reist de selectie van trainer Halmingh naar Schildwolde, waar ze moeten aantreden tegen hekkensluiter SGV. Op papier mag dit dus geen probleem opleveren, alleen de bal blijft rond en SGV heeft vertrouwen getankt met hun eerste zege van het seizoen uit tegen Corenos.