Borger pakt punt: hattrick voor Luuk Kenter

Borger en Amicitia VMC hebben de punten gedeeld. In een doelpuntrijk duel leken de Borgerders aan de hand van Luuk Kenter op weg naar een overwinning, maar een 1-3 voorsprong bleek niet voldoende. In de slotfase misten beide ploegen kansen op een zevende goal, waardoor met een remise werd afgesloten: 3-3.

Hattrick-held Luuk Kenter… (foto: archief)

Kenter, Kenter

Binnen een paar minuten lag de bal al achter doelman Edwin Haandrikman. De goalie, die terugkeerde van een blessure, moest dus al snel vissen. Borger was echter direct bij de les en nam het initiatief over van de thuisploeg en was in de eerste helft de bovenliggende partij. De gelijkmaker werd dan ook al vlot aangetekend via Luuk Kenter. De aanvaller van Borger verschalkte de doelman van Amicitia met een hard en onhoudbaar schot. Niet veel later was het opnieuw Kenter die doel trof en daarmee Borger aan een voorsprong hielp: 1-2.

Kenter

Borger, dat deze middag had geopteerd voor een aanvallend concept, hield de thuisploeg goed onder druk en die hadden veel moeite met de felle bezoekers. Tot veel kansen kwamen de gastheren in de eerste helft dan ook niet. Borger was continu gevaarlijk, speelde goed voetbal en niet geheel verrassend werd de voorsprong dan ook uitgebouwd naar 1-3. Opnieuw was Kenter het goudhaantje, die dol trof na goed voorbereidend werk van Christiaan Vos. Kenter schoot de bal opnieuw onberispelijk tegen de touwen. De marge had nog groter moeten zijn, ware het niet dat Ronald Bulthuis een bijna niet te missen rebound toch langs de verkeerde kant van de paal kreeg.

Spanning terug

Borger ging met een verdiende voorsprong rusten, maar stond al in de eerste minuut de aansluitingstreffer toe. Arno Sieders ging verschrikkelijk in de fout en schoof de bal zo in de voeten bij de spits van Amicitia. Deze wist wel raad met het buitenkansje en dus was de spanning direct weer terug in de wedstrijd. De thuisploeg ging wat opportunistischer spelen en daar had Borger in de tweede helft meer moeite mee. Het kwam moeizamer onder de druk vandaan dan in de eerste helft en dat het halverwege de tweede helft 3-3 werd was een logisch gevolg. Een strakke voorzet werd op prima wijze binnen geknikt.

Enerverend

Borger moest daarna noodgedwongen doelman Haandrikman wisselen, die opnieuw een blessure opliep. Mark Wolters nam zijn plek onder de lat in en liet in het restant van de wedstrijd zien dat hij het keepen nog niet verleerd was. Er kwamen namelijk kansen voor de thuisploeg om op voorsprong te komen, maar doelman Wolters had een paar puike reddingen huis. Aan andere kant werden kansen gemist door Vos en Bulthuis.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen vergeet hoge uitslag neer te zetten

Sellingen speelde haar vijfde competitiewedstrijd tegen DWZ en verzuimde een hoge uitslag op het ...

Onstwedder Boys onderuit tegen De Fivel

Onstwedder Boys heeft de inhaalwedstrijd tegen De Fivel met 3-1 verloren. Door dit resultaat ...

Slordig Valthermond wint van Lewenborg

Valthermond hoefde niet eens al te groots te spelen om van Lewenborg te winnen. ...