Ter Apel ’96 blijft hekkensluiter na verlies tegen SVV ’04

Ter Apel '96FC Ter Apel ’96 moest afgelopen zondag aantreden tegen koploper SVV ’04 in Schoonebeek. Vooraf zullen de verwachtingen niet hooggespannen zijn geweest, want op 3 gelijke spelen na heeft SVV ’04 alle wedstrijden gewonnen dit seizoen, terwijl Ter Apel nog maar 4 keer wist te winnen in 17 wedstrijden. De ploeg van Rik Udema probeerde het wel, maar bleek toch een maatje te klein en verloor met 2-0.

Zoals op alle velden in het Noorden waren de omstandigheden in Schoonebeek verre van ideaal en hadden beide ploegen last van het zware veld door de regenval. Ter Apel kreeg een grote kans in de beginfase, maar één van de aanvallers aarzelde hierbij te lang. In de 15e minuut kwam de thuisploeg op 1-0, Mark Heijnen was de schutter die Brian de Jonge in de lange hoek het nakijken gaf. Verder gebeurde er in de eerste helft niets noemenswaardigs, waardoor de ploegen met dezelfde tussenstand aan de thee gingen.

De tweede helft begon voortvarend van Ter Apel kant. Het was de snelle spits Roel Uil die de verdediging zijn hielen liet zien en alleen op de keeper af kon gaan, maar hij mikte de bal jammerlijk naast de goal. Hierna was het woord weer aan SVV, maar zij stuitten een aantal keren op keeper Brian de Jonge of mistten het doel of de bal. In de laatste minuut was het invaller Mart Vos die de bevrijdende 2-0 maakte, waarna de scheidsrechter direct floot voor het einde.

Door deze nederlaag blijven de rood- zwarten  hekkensluiter in 3D met 13 punten. De situatie is nog niet uitzichtloos, maar er moeten nu toch dringend punten gepakt gaan worden. Aanstaande zondag komt middenmoter Wildervank op bezoek op sportpark ‘t Heem. In de heenwedstrijd wist Ter Apel deze wedstrijd te winnen, hopelijk lukt dit thuis ook.