Westerwolde verliest derby van Bellingwolde

De derby Westerwolde – Bellingwolde was één van de weinige wedstrijden die afgelopen weekend door kon gaan. Op het kunstgras van sportpark De Barlage trokken de bezoekers de wedstrijd in de slotfase naar zich toe en wonnen met 1-4. Hierdoor namen zij de runner-up positie op de ranglijst over van Westerwolde.

Goed verdedigend werk

In de eerste helft golfde het spel op en neer en hadden beide ploegen kansen om de score te openen. De grootste mogelijkheden hierbij waren voor Westerwolde, dat in de persoon van Bartel Geleijnse binnen het kwartier twee mogelijkheden had op voorsprong te komen. Goed verdedigend werk zorgde er voor dat dit niet gebeurde.

Enige wapenfeit

In de 21e minuut was het dan wel raak voor Westerwolde. Uit een afgeslagen corner schoot Frank Riks van een meter of veertien de bal precies in de bovenhoek. Een schot dat via de bovenkant van de lat over de achterlijn van Westerwolde ging, was het enige wapenfeit van Bellingwolde in het restant van deze eerste helft.

Strafschop Bellingwolde

Na de thee een sterker Bellingwolde. Wel moest er een strafschop aan te pas  komen om de stand gelijk te trekken. Kevin van der Laan tikte binnen de zestien meter een speler van Bellingwolde onderuit, waardoor scheidsrechter Dorgelo uit Emmen niets anders resteerde dan een strafschop te geven en Van der Laan te trakteren op een gele kaart. Lesly Korte schoot de elf meter beheerst binnen.

Koud kunstje

Een ingestudeerde vrij trap zorgde er daarna voor dat Bellingwolde op voorsprong kwam. Voor Martin Ras was het een koud kunstje het beslissende tikje te geven om de bal achter doelman Hebers te laten verdwijnen. Vriend en vijand waren het er over eens dat Westerwolde daarna bij deze 2 – 1 achterstand een strafschop werd onthouden. Thom Postma werd binnen de beruchte lijnen naar beneden gehaald, maar de verder prima leidende arbiter wuifde deze overtreding weg.

Wedstrijd gespeeld

Toen Bellingwolde in de 75e minuut de 3 – 1 liet aantekenen via Sven Oost was de wedstrijd gespeeld. Neemt niet weg dat Jeffrey v.d. Veen in de 83e minuut uit een moeilijke hoek nog de uiteindelijke 1-4 achter keeper Hebers joeg. Met deze uitslag passeerde Bellingwolde het Vlagtwedder team op de ranglijst en heeft het koploper FVV nog enigszins in het vizier.