Geen doelpunten bij Borger tegen SJS

Borger en SJS hielden elkaar in een voorzichtige wedstrijd in evenwicht.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger en SJS hielden elkaar in evenwicht.

Koploper SV Borger kreeg afgelopen zaterdag bezoek van angstgegner SJS. In de voorgaande drie onderlinge duels kregen de groenhemden bij elkaar opgeteld maar liefst 15 doelpunten om de oren. Daar tegenover stonden slechts drie goaltjes van de Borgernaren zelf. Trainer Arne Joling had ervan geleerd. Waar hij zijn ploeg deze competitie veelal hoog druk laat zetten, liet hij ze nu inzakken bij balverlies. De tegenstander deed hetzelfde. Zo werd het voor het publiek een weinig boeiend duel. Daar had Joling na afloop, mede door een goed bericht uit Nieuwlande, voor deze keer maling aan.

Alberto Tomba

Borger begon de wedstrijd met een basisdebutant. JO19-topschutter Maurice Lokken kreeg het vertrouwen van de trainer en vormde samen met Gijs Roda het spitsenduo. Door dekeuzes van beide oefenmeesters werd het een tactisch schaakspel. Geduld was het toverwoord. Wachten op de spaarzame fouten bij de tegenstander. Openingen werden echter maar zelden gevonden. Als eerste veerde SJS op, toen zij vanuit het niets met de kop het openingsdoelpunt leken te maken. Het feest ging echter niet door. De assistent-scheidsrechter had buitenspel geconstateerd. De deze middag prima fluitende scheidsrechter Snippe ging erin mee. Vijf minuten voor de pauze was het de beurt aan de bank van de thuisploeg om hoopvol op te springen. Hendrik Gustin slalomde als Alberto Tomba in zijn beste dagen door de vijandelijke defensie, maar hij faalde in de één tegen één met doelman Youri Bos.

Geduldig afwachten

Na rust veranderde er niets aan de tactiek van beide ploegen. Zowel Borger als SJS bleef hopen op dat ene momentje. Er komt immers altijd één kans! De thuisploeg kreeg deze na tien minuten voetballen in het tweede bedrijf. Maurice Lokken ontsnapte watervlug aan de ‘Knoalster’-afweer en kon vrij op keeper Bos afstuiven. Laatstgenoemde kwam echter ook nu als winnaar uit de strijd. Even later kwam Borger goed weg toen de tegenstander de paal raakte. Hierna werd het opnieuw geduldig afwachten. Serieuze mogelijkheden bleven tot de laatste tien minuten uit. Tim Speelman knikte vervolgens in de 82e minuut vanuit een corner te hoog. Waarna een SJS-er een minuut later gevaarlijk bij de tweede paal opdook en pas ternauwernood werd gestuit. Weer zestig seconden later mocht Gert Jakobs namens Borger uithalen, maar hij vond slechts de handen van doelman Bos. In de slotminuut stond diens collega Mark Wolters op zijn post bij de laatste kans voor SJS van dit duel. Zo eindigde deze derby zoals het begon, 0-0.

Heel gelukkig met late gelijkmaker FC Assen

Joling reageerde na afloop realistisch en toch ook tevreden: “Soms moet je berekenend voetballen. Het was zaak om niet weer in de val van SJS te trappen. Dat is gelukt, al is het niet leuk voor het publiek. We kwamen twee keer in een één op één. Daar moet je er zeker één van maken. Dat gebeurde niet, dan is het maar wat het is. Uiteindelijk zijn we vervolgens natuurlijk heel gelukkig met de late gelijkmaker van FC Assen bij SCN.” Borger behoudt de voorsprong van vijf punten op de door Joling genoemde concurrenten uit Assen en Nieuwlande. Twee punten daar weer achter vinden we SJS terug. De blauwhemden hebben op hun beurt een punt voorsprong op CSVC en Fit Boys en twee punten op Wildervank. Laatstgenoemde is dé ploeg in vorm. Borger mag er komende zaterdag op bezoek (aftrap om 15.00 uur). Er is dus nog steeds niets beslist in de vierde klasse F!

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – SJS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SV Mussel op de valreep langs SETA

,,De wedstrijd van het jaar” zo werd er al gesproken in de wandelgangen, voorafgaand ...

Terug in de tijd: Borger lijkt uitgespeeld na nederlaag

Borger leed een kansloze nederlaag in het eerste nacompetitieduel met Zuidhorn.

Voetbaloverzicht: vijfde klasse E

In de vijfde klasse waren vorige week al alle beslissingen gevallen: Westerwolde mag zich ...