Stadskanaal verliest op inzet van Zuidwolde

Stadskanaal zit momenteel in een wat mindere fase. Nadat er eerder verloren werd van de concurrenten Heerde en Dedemsvaart, was nu het lager geklasseerde Zuidwolde te sterk. In de tweede helft liepen de Drenten uit naar 0-3. 

Niet compleet

Ook vandaag waren de Knoalsters niet compleet. Rick Slor moest het doen zonder het geschorste centrale duo Geerlings en Oosting en de geblesseerde Saman. Wel keerde Sten Vos terug na zijn blindedarm-operatie. Daarnaast waren de spelers aangeslagen door de ogenschijnlijk zware blessure die reserve-doelman Harold Koster in de ochtend opliep bij het tweede elftal. Gelukkig lijkt deze, na een nacht in het ziekenhuis, mee te vallen.

Onder controle

De eerste helft in Zuidwolde was niet spectaculair. Stadskanaal had alles onder controle, Zuidwolde kreeg vrijwel geen kans, maar bracht aanvallend te weinig. De grootste kans was voor Sten Vos. Hij kon alleen op de keeper af gaan, maar schoot naast.

Defensief geklungel

Na de rust zag het er heel anders uit. Zuidwolde kwam goed uit de kleedkamer en zette de bezoekers onder druk. Defensief geklungel leidde tot de 1-0 van Mark van de Beld. Stadskanaal was hierna de weg kwijt en gaf ook makkelijk de 2-0 weg. De wedstrijd was nu gespeeld en een kwartier voor tijd bepaalde Van de Beld met zijn tweede van de middag de eindstand op 3-0.

Kanaalstreek-derby 

Zondag speelt Stadskanaal de Kanaalstreek-derby tegen Valthermond. Een mooi duel voor de Knoalsters om de draad weer op te pakken en ook belangrijk in de strijd om de bovenste plaatsen in de tweede klasse L.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan speelt tegen Groninger Boys voor derde keer op rij gelijk

Titan bleef steken op een gelijkspel tegen Groninger Boys, al waren er genoeg kansen ...

Onstwedder Boys laat zege glippen tegen tiental van DKB

Onstwedder Boys leek de zege voor het grijpen te hebben tegen DKB, maar kreeg ...

Titan rekent laat af met DVC ’59

Titan nam pas in de slotfase afstand van DVC '59 en won daardoor uiteindelijk ...