Onstwedder Boys haalde op bezoek bij Lycurgus een knap gelijkspel.

Onstwedder Boys is er zaterdagmiddag in Groningen in geslaagd om tegen Lycurgus één punt uit het vuur te slepen. De ploeg uit Groningen was in de eerste helft heer en meester en kon ook in de tweede helft de wedstrijd in eigen voordeel beslissen. Kort voor het einde van de wedstrijd was het echter Sem Nieuwenhuis die na een fraaie aanval de eindstand op 2 – 2 bepaalde.

Bij Onstwedder Boys ontbreekt de niet fitte Jarno Sterenborg. Op zijn plek speelt Mart Wilzing. Verder is de ploeg ongewijzigd ten opzichte van vorige week zaterdag. Lycurgus kent met nog maar één overwinning een moeizame start van de competitie. In Groningen wordt er op kunstgras gespeeld omdat het hoofdveld door de vele regen niet bespeelbaar was.

Moeizaam begin Onstwedder Boys

Al in de eerste minuut wordt de thuisclub gevaarlijk, maar tot opluchting van Onstwedder Boys verdwijnt de kopbal van één van de aanvallers van Lycurgus recht in de handen van Rein Koudstaal. Lycurgus speelt snel en zoekt vaak de combinatie, terwijl Onstwedder Boys maar zelden aan voetballen toekomt. Duels worden verloren en af en toe worden ballen zomaar ingeleverd. Na een kwartier spelen krijgen de Boys een vrije trap, die wordt genomen door Harm Visser. Hij weet Anne Wilzing bij de eerste paal te bereiken, maar keeper Robert Brak kan eenvoudig redding brengen. Kort daarop profiteert Lycurgus aan de andere kant van zwak verdedigen van Onstwedder Boys. Het is Wessel van Jaarsveld die vanaf links de bal binnen kan schuiven: 1 – 0. Ook Tieme Schiphof krijgt namens de thuisclub na een snelle aanval een goede mogelijkheid, maar zijn inzet gaat naast.