Stadskanaal en Valthermond geven elkaar niets toe

SC Stadskanaal en Valthermond hebben de punten gedeeld in de enige Kanaalstreek-derby in de tweede klasse L. De bezoekers namen een dubbele voorsprong, maar met twee goals bracht Jeffrey Bakker de ploegen weer in evenwicht: 2-2.

Post Image
Post Image
Post Image

foto’s: Kees Rustenhoven

Koele Te Velde

Op sportpark ‘Het Pagedal’, waar de publieke belangstelling wat achterbleef, deed Valthermond snel goede zaken. Na een rommelige openingsfase stuurde Demy te Velde doelman Royce Geerlings in de tiende minuut vanaf elf meter de verkeerde hoek in. Hier ging een zeer opzichtige handsbal van Niek van der Woude aan vooraf. Stadskanaal leek zich hierna op te richten en bestookte het doel van Erwin Timmer. De goalie was echter op zijn hoede en tikte twee kopballen van Jeffrey Bakker en een volley van Tristan Rotman over de lat.

Koele Drenth

Het offensiefje van de thuisploeg werd onder impuls van Dion van der Laan uiteindelijk de kop ingedrukt. De vleugelverdediger stoomde op en leverde een panklare voorzet af bij Edwin Drenth. De verder vrij onzichtbare aanvaller kopte koeltjes raak: 0-2. Niets aan de hand, zal de Mondker bank hebben gedacht. Daarbij rekende men echter buiten Jeffrey Bakker. De watervlugge aanvaller snoepte de bal na 35 minuten spelen af van doelman Timmer en schoof de bal in het verlaten doel.

Gelijkmaker forceren

Vanaf de hervatting probeerde Stadskanaal de gelijkmaker te forceren. Hidde-Jan Hidding was met een schot uit de tweede lijn gevaarlijk, maar Timmer keerde met zijn voet. Aan de andere kant leek Demy te Velde aangever te zijn van een derde Valthermond-treffer, maar de aanname van Dion van de Laan was slordig, waardoor de kansrijke situatie om zeep werd geholpen. Kort daarna onderschepte doelman Geerlings een fraaie voorzet van Jesper de Graaf voordat Drenth raak kon koppen.

Ruzie met de bal

Daarna kregen de aanwezigen een wedstrijd voorgeschoteld die voetbaltechnisch niet hoogstaand was, maar die zeker amusementswaarde had. Scheidsrechter Lemstra moest regelmatig fluiten, maar geen enkel moment liep het duel uit de hand. Kansen waren schaars en op een enkele speler na, werd door bijna iedereen ruzie gemaakt met de bal. Combinaties over meerdere schijven waren zeldzaam, maar de inzet bij de slag op het middenveld was hartverwarmend.

Bepalende Bakker

Jeffrey Bakker was één van de spelers die zich aan de technische malaise onttrok. Halverwege het tweede bedrijf draaide de clubtopscorer van de Knoalsters handig weg bij zijn bewaker, om vervolgens hard en zuiver doel te treffen: 2-2. Hoewel beide ploegen het in de resterende speeltijd nog wel probeerden, werd er niet meer gescoord. En dus leverde Stadskanaal voor de vierde keer op rij punten in, Valthermond wacht al sinds 26 november op een driepunter.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Roy Supèr helpt NWVV naar winst

In een ware degradatiekraker heeft NWVV een goed resultaat geboekt. Door met 2-5 te ...

Musselkanaal nog niet klaar voor competitie

Musselkanaal was gistermiddag te gast op het feestje bij Annen, waar de Drenten officieel ...