Musselkanaal nog niet klaar voor competitie

Jordie Teuben (links) wordt op de huid gezeten door Harm Steenge
Jordie Teuben (links) wordt op de huid gezeten door Harm Steenge (foto: Hilbrand Dijkhuizen)

Musselkanaal was gistermiddag te gast op het feestje bij Annen, waar de Drenten officieel hun nieuwe kunstgrasveld in gebruik namen. Voorafgaand aan het duel tussen alle jeugdleden en het eerste elftal van Annen speelde het vlaggenschip eerst nog hun laatste bekerwedstrijd. Beide ploegen waren reeds uitgeschakeld voor de volgende ronde en konden dus hooguit vertrouwen kweken voor de naderende start van de competitie. Ondanks een redelijke tweede helft verloor de ploeg van Wilbert Arends ook de derde bekerwedstrijd en zal er (nog) niet uit worden gekeken naar de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Titan.

Plaag
De gastheren waren voor rust de betere ploeg, speelde fris en fruitig en Musselkanaal gaf niet thuis in de duels. Ook de constant inschuivende Rick Huizing van Annen was een plaag voor de groenhemden, die daar geen antwoord op hadden. Het was wachten op het eerste doelpunt voor Annen, die uiteindelijk pas vijf minuten voor rust viel toen Leon Tiersma raak kopte.

Afgekeurd
Na rust een beter Musselkanaal, dat nu meer strijd aan de dag legde en duels begon te winnen. Het dacht zelfs nog even op gelijke hoogte te komen na een doelpunt van Kevin Oosting, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Verder dan dat kwamen de gasten niet en zo bleef de teller staan op nul uit drie.

Laat
Trainer Wilbert Arends was na afloop dan ook niet te spreken over het verloop van de voorbereiding: “Een paar jongens kwamen heel laat terug van vakantie, waardoor ik pas sinds twee weken met een volledige groep kan trainen. Conditioneel zijn we dus nog niet in orde en dat was vanmiddag ook te zien. Wel was ik tevreden over de duelkracht in de tweede helft, maar voetballend moet het veel beter. Eigenlijk zijn we dus nog niet klaar voor de competitie”.

Annen – Musselkanaal 1-0

Opstelling Musselkanaal: Melgers, Schmitz (30. Sikkema), Teuben, Hoving, Dokter (8. Tieben); Berends, van der Sluis, Folkers, Heeres (46. Manning), Oosting; Bos.

Scoreverloop: 41. Tiersma 1-0

Rode kaart: 80. Martens (Annen)

Gele kaarten: Dekker (Annen) Heeres (Musselkanaal)

Bron: DvhN

banner_medawa2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Spannende derby tussen TEVV en Nieuw Buinen onbeslist

De seizoensopening in de eerste klasse F tussen de Kanaalstreek-clubs TEVV en Nieuw Buinen ...

Nieuw Buinen laat Rolder Boys kansloos

Nieuw Buinen heeft eindelijk de smaak van een overwinning mogen proeven dit seizoen. Thuis ...

Stadskanaal verliest met ruime cijfers van Noordster

Stadskanaal kon de eerste helft prima meekomen met Noordster, maar in de tweede helft ...