Pekelder Boys en Gieterveen schieten weinig op met gelijkspel

Voor beide teams stond er vandaag veel op het spel. De thuisploeg mocht geen punten verspelen om zicht op aansluiting te verliezen en Gieterveen wou graag winnen om zich juist wat meer lucht te krijgen. Na 90 minuten stond echter de ‘paal-stand’ op het scorebord, waar beide teams weinig aan lijken te hebben.

Foto: archief

Snelle voorsprong

In de beginfase van de wedstrijd waren er kansen genoeg. De eerste diepe bal op spits Koos Kuiper schoot hij gelijk richting goal, maar deze ging rakelings over. Een minuut later was het aan de andere zijde al wel raak. Bakker werd op de linkerzijde vrij gespeeld en zette met een mooie voorzet van der Veen in staat om bij de tweede paal binnen te koppen. Na de voorsprong stond de thuisploeg al bijna snel weer op gelijke hoogte, maar de kopbal van Meijer belandde tegen de paal.

Lange bal

In de periode hierna waren de bezoekers de net iets bovenliggende partij. Zij kregen veel ruimte om te voetballen, maar besloten vaak onnodig de lange bal te hanteren. De grootste kans was voor jongeling Oeben, die vandaag in de basis mocht beginnen. Hij verscheen oog in oog met de jonge sluitpost van de Pekelders, maar wist de score niet te verdubbelen. Hij schoot tegen de keeper op.

Pekelder Boys dreigend

Pekelder Boys probeerde bij balverlies van de Gieterveners direct spits Kuiper in stelling te brengen, maar dit lukte echter zelden goed. Ook bij standaardsituaties waren de Pekelders dreigend en dit leverde vijf minuten voor rust tot de gelijkmaker. Het was een wildernis aan spelers, maar het leek Meijer te zijn die de bal met zijn hoofd in de goal schampte. Op slag van rust leek de thuisploeg zelfs op voorsprong te komen, maar de Pekelder spits bleek in de rebound buitenspel te staan.

Veel vrije trappen

De tweede helft was onrustig. Er waren veel kleine overtredingen die pasten bij de situatie van beide clubs en scheidsrechter van Ittersum stond geen enkele vorm van contact toe. Dit leverde veel vrije trappen op die aan beide kanten dreigend waren, maar evengoed geen grote kansen opleverden. Voor de thuisploeg was alleen Kuiper nog eens erg dicht bij de voorsprong, maar in zijn poging om de uitkomende Lugtenborg te passeren week hij te ver naar de zijkant en wist hij geen doel te treffen.

Vol aan de bak

Aan de andere kant was Bakker tweemaal dicht bij een goal, maar de eerste maal werd hij afgefloten voor buitenspel en de tweede keer ging de bal via de vingertoppen van de keeper naast de goal. Dit betekende uiteindelijk dus een gelijkspel, waar zoals gezegd beide ploegen niet veel aan hebben. Beide ploegen zullen in het restant van het seizoen dus nog vol aan de bak moeten om nacompetitie te ontlopen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Fotoverslag: DSC ’65 – SC Stadskanaal

SC Stadskanaal kende vandaag weer een makkelijke middag. Staartploeg DSC ’65 werd opgerold: 0-7. ...

HOC bindt ook MOVV aan de zegekar

HOC keek vroeg tegen een achterstand aan, maar won uiteindelijk wel van MOVV.

Weekend-overzicht: zaterdagvoetbal

In de vijfde klasse F deed NWVV opnieuw van zich spreken: de ploeg van ...