EEC heeft de Kanaalstreek-derby tegen JVV gewonnen. Enigszins geflatteerd trokken de Eesenaren met 1-4 aan het langste eind. Zoals zo vaak was Mark Wanders van grote waarde voor zijn ploeg.

Direct raak

EECkende eeen goede start van de wedstrijd. JVV werd direct vastgezet en EEC wist binnen tien minuten twee keer gevaarlijk te worden. Maar waar EEC niet scoorde, lukt JVV dat in de eerste aanval wel: 1-0. Vanaf dat moment begon EEC meer en meer tegen zichzelf te voetballen. Mark Wanders maakt weliswaar de gelijkmaker, maar werd teruggefloten wegens buitenspel.

Genadeloos

JVV kreeg daarna een uitgelezen kans op een tweede treffer, maar doelman Lubbers redde knap. Het spel van EEC werd er daarna niet beter op. De bezoekers waren meer in balbezit, maar JVV was in de counter een plaag voor de verdediging. Toch was het EEC dat voor rust nog langszij kwam. Een fout van de keeper werd door Remco Huizing genadeloos afgestraft.

Betere opbouw

Na de rust kwam trainer Van der Valle in de ploeg. De opbouw van de blauw-witten verliep daardoor beter, maar ook in de tweede helft ging het niet van een leien dakje. JVV gaf goed partij en EEC kwam geen moment in de wedstrijd. Wel kwamen er meer kansen: Remco Huizing en de ingevallen Erik Wanders waren dichtbij een goal. In de omschakeling was ook JVV tweemaal gevaarlijk.

Alerte Wanders

Tien minuten voor tijd besliste Mark Wanders de wedstrijd. Bij een lange bal van Erwin Huizing tastte de keeper opnieuw mis, waarna de alerte Wanders de 1-2 maakte. Daarna was het alleen nog EEC wat de klok sloeg. Een snoeiharde schuiver van Mark Wanders en een goal van broer Erik in de slotfase bracht de eindstand op 1-4. Enigszins geflatteerd, maar niet minder welkom voor EEC.

Tags:

  • Toon reacties (0)

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Gasselternijveen wint spektakelstuk van GKC

Een kleine 2500 meter, dat is de afstand tussen het sportpark Hoogte der Heide ...

Gebrek aan afmaker breekt Nieveen op

De Nieveensters hoefden al een aantal weken niet in actie te komen en naast ...

NWVV doet goede zaken bij NKVV

Zaterdagmiddag mocht NWVV het in Dalerpeel opnemen tegen NKVV. De Nieuw-Weerdingers begonnen goed aan de wedstrijd ...