Borger krijgt te weinig bij Achilles 1894

Twee weken geleden verloor Borger thuis ongelukkig van mede-koploper Achilles 1894. Afgelopen zaterdag gingen de groenhemden op bezoek in Assen en met name voor de thuisploeg waren de belangen groot. Samen met Elim gingen zij als koploper de laatste speelronde in en Borger kon een beslissende rol spelen in het kampioenschap.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Foto’s: Andries Middelbos

Elim pakt titel

In de loop van de tweede helft kwam er een onverdiende 2-1 voorsprong voor Achilles op het scorebord te staan. Met een schuin oog werd er ook steeds naar de ontwikkelingen in Elim gekeken. De met afstand beste ploeg uit de 4e klasse E kon de zenuwen amper de baas blijven en leek te blijven steken op een 1-1 eindstand. Echter in de achtste minuut van de blessuretijd maakte Elim alsnog de 2-1 en pakte daarmee de dik verdiende titel.

Laatste optreden

Terug naar Borger: het duel bij Achilles 1894 betekende het laatste optreden voor een handvol routiniers en ondanks het warme weer wilden de groenhemden er nog wel een keer vol voor gaan. In de 18e minuut bracht de naar Valthermond vertrekkende goalgetter Luuk Kenter Borger aan de leiding. Het betekende zijn 99e doelpunt voor de hoofdmacht van Borger en helaas zou hij daar ook op blijven steken. Achilles werd wat sterker en Borger-doelman Edwin Haandrikman moest een aantal keren redding brengen. In de 32e minuut viel de op dat moment verdiende gelijkmaker, Nando Frans was de maker van het doelpunt. Bij rust stond de 1-1 stand nog steeds op het scorebord en omdat het ook in Elim op dat moment 1-1 stond bleef de titelstrijd ongemeen spannend.

Geen strafschop

Na rust was Borger de bovenliggende partij. Achilles voetbalde niet als een titelkandidaat en moest zich vooral beperken tot de counter. Tot het strafschopgebied van de tegenstander voetbalde Borger aardig, maar de spitsen werden moeilijk gevonden. Achilles was via de counter een aantal keren gevaarlijk en scoorde in de 58e minuut uit een buitenspelpositie de 2-1 via Eddy Koopman. Tien minuten later verzuimde de verder goed leidende scheidsrechter Van Ekelenburg om Borger een strafschop toe te kennen. Melvin Ottens werd binnen de zestien onderuit gewerkt door de Asser doelman en tot grote verbazing van vriend en vijand kende de scheidsrechter een vrije trap toe aan de thuisploeg.

Teleurstellende zesde plaats

Borger bleef haar sportieve rol vervullen en ging door met de jacht op de gelijkmaker. Ondanks een paar kleine kansjes kwam het niet zover en omdat het in Elim nog steeds 1-1 stond leek Achilles 1894 dan toch nog kampioen te gaan worden. Totdat er in Elim in de achtste minuut van de blessuretijd werd gescoord en de titel alsnog terechtkwam bij de ploeg die daar het meest recht op had. Achilles 1894 gaat nu via de nacompetitie proberen promotie naar de 3e klasse te bewerkstelligen. Helaas zit dat er voor Borger niet in, de ploeg van trainer Arne Joling eindigde op een ietwat teleurstellende zesde plaats.