Titan boekt ruime overwinning op buurman Weerdinge

Titan won met ruime cijfers van buurman Weerdinge en maakt een goede kans op de volgende bekerronde.

De tweede wedstrijd in de beker was voor de rood-witte formatie een burentwist met buurman Weerdinge. De formatie van Edwin Drenth, die een verleden heeft bij Titan, had ook haar eerste bekerwedstrijd weten te winnen. Nadat de kruitdampen zowel binnen als buiten de lijnen waren opgetrokken, bleek de Titan de sterkste van de middag en boekte een duidelijke 0-4 overwinning.

De wedstrijd had niet lang nodig om op gang te komen en was vanaf begin af aan boeiend. De gasten kregen de eerste grote mogelijkheid via Harm Jan Moesker, maar hij zag zijn schot via de verkeerde kant van de paal naast gaan. Uit een veel moeilijkere positie trof diezelfde Moesker even later wel doel. Met links leek hij de bal voor te zetten bij de tweede paal, maar de keeper van Weerdinge zag deze bal over zich heen gaan en tegen de touwen vallen: 0-1.

Kansen Weerdinge

Weerdinge kreeg vrij snel de mogelijkheid om hier iets tegenover te zetten. Aron Brinks kwam op doelman Poede af, maar Poede maakte zijn doel goed klein en dwong daarmee Brinks te ver naar de zijkant. Weerdinge kreeg meer mogelijkheden om de stand gelijk te trekken via een afstandsschot van Wessels en een kopbal van Suleiman, maar de gastheren troffen geen doel. Titan daarentegen wist wel raad met geboden kansen. Moesker gaf een prima steekpass op Roy Super en die rondde koelbloedig af: 0-2.

Snelle beslissing

De tweede helft was nauwelijks begonnen toen Patrick Luiten goed doorging op de keeper van Weerdinge. De keeper twijfelde te lang waardoor Luiten de bal kon onderscheppen en de marge op drie kon brengen. Weerdinge drong hierna iets aan, maar Titan bleef het betere van het spel houden. Weerdinge kreeg nog wel wat mogelijkheden, maar het houtwerk of Poede stonden succes in de weg. De gasten lieten bij vlagen prima combinatiespel zien en wisten dit wel te combineren met doeltreffendheid. De ingevallen Thijs Over was de aangever van het slotakkoord. Hij bereikte Roy Super bij de eerste paal en hij wist de bal als een echte spits naar de verre hoek te schuiven: 0-4.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

GKC niet opgewassen tegen IJhorst

Na een goede start in 5F verloor GKC gistermiddag voor de tweede keer op ...

Samenvatting: SJS in blessuretijd onderuit tegen koploper ZZVV

SJS was dichtbij een stuntje tegen koploper ZZVV, maar ging in blessuretijd alsnog onderuit.

Eerste driepunter voor Titan na derbywinst tegen FC Ter Apel ’96

Titan boekte in de burenruzie tegen FC Ter Apel '96 de eerste overwinning van ...