Jörgen Nieboer wil afscheid nemen met promotie

Kind van de club. Dat predikaat is zonder twijfel van toepassing op Jörgen Nieboer. De aanvoerder van Gasselternijveen maakt al vele jaren onderdeel uit van de selectie van de roodhemden, maar komende zondag zal hij afzwaaien. Als het aan hem ligt, dan doet hij dat met een promotiefeestje: “Ik heb al vaker aan stoppen gedacht, maar ik ben blij dat ik doorgezet heb. De wedstrijd van zondag kan een nieuw hoogtepunt worden!”

foto: Aanvoerder Nieboer in actie tegen JVV…

Beste team ooit

Hoogtepunten die de laatste jaren schaars waren op sportpark ‘De Hunze’. Bestuurlijke strubbelingen waren er en ook sportief was het bar en boos. Wennen voor Nieboer, die halverwege het eerste decennium van deze eeuw met Nieveen streed voor een plaats in de tweede klasse: “Een beter team heeft Gasselternijveen nooit gehad. Voor mij was die periode de mooiste tijd uit mijn voetballoopbaan.”

Degradaties

Met mannen als Patrick Beek, Robert Oud, Remmelt-Jan Drent en Hiske de Vries in de ploeg leek Gasselternijveen vanuit de vierde klasse door te stomen naar de tweede klasse: “Helaas strandden we in de nacompetitie, waarna het verval inzette. Zeker toen een grote groep ervaren spelers gezamenlijk afzwaaide werd het moeilijk.” Na een paar seizoenen strijden tegen degradatie werd medio 2014 het absolute dieptepunt bereikt. Onder leiding van Ludie Hulshof degradeerde Gasselternijveen naar de vijfde klasse.

Clubliefde

Een aantal keren stond verdediger Nieboer in dubio: “Steeds opnieuw een team formeren en dan maar weer het beste hopen valt niet mee. Er zijn zeker momenten geweest waarop ik geen plezier meer in het spelletje had. Maar Nieveen is echt mijn club en die clubliefde heeft me op de been gehouden.” En daarvoor lijkt de routinier komende zondag de beloning te krijgen.

Heerlijk seizoen

In een ontmoeting met vierdeklasser BEW kan namelijk promotie worden afgedwongen: “Voor het eerst in jaren is er weer sprake van voetballen, in plaats van alleen maar hard werken. Heerlijk!” Volgens Nieboer is het daarna, na zestien seizoenen in de hoofdmacht van Gasselternijveen, tijd voor andere zaken: “Ik maak ruimte voor de jeugd. Niet meer voetballen zorgt voor minder verplichtingen én levert meer tijd op voor gezin, baan en studie. Dat is een heel prettige bijkomstigheid.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

FC Kanaalstreek zoekt versterking!

Sinds medio december 2013 is www.fckanaalstreek.nl online. Op de website wordt lokale amateurvoetbalverenigingen uit de ...

Sponsornieuws!

De redactie van FC Kanaalstreek is zeer verheugd te kunnen melden dat het in ...

Benjamin Eling in het zonnetje bij SPW

Benjamin Eling beleefde afgelopen zondag een heuglijk moment: de aanvaller van SPW werd door ...