Zevenklapper houdt Musselkanaal in de derde klasser

Voor de derde keer in successie heeft Musselkanaal zich via de nacompetitie veilig weten te spelen. Op het eigen sportpark legden de groenhemden Wijster over de knie: 7-0. Grote man was Jordy Oost, die vijf van de zeven treffers voor zijn rekening nam.

Veerkracht

Trainer Albert Kamps concludeerde opgelucht dat zijn ploeg veerkracht had getoond: “Vandaag was een goede afspiegeling van onze periode na de winterstop, het is meer dan terecht dat we in de derde klasse blijven. We hebben af en toe wat pech gehad de laatste weken en gaven de punten soms ongelukkig weg. De zege van vandaag maakt dan ook veel goed.”

Jordy Oost

Na een kwartier spelen kwam Musselkanaal via Jordy Oost op voorsprong. Vanaf een meter of twintig pegelde hij de bal uiterst precies in de rechterbovenhoek. Beide ploegen deden in het eerste bedrijf niet zo veel voor elkaar onder en kregen ook wel een aantal aardige kansen. Marc Priet schoot maar net naast en een kopbal van Ruben Manning aan de thuisclub-zijde ging ook net naast. De grootste kans voor Wijster was na een half uur toen aanvoerder Bart Popping vrij voor het doel naast schoot.

Jordy Oost

Musselkanaal werd geleidelijk sterker en een paar minuten voor de pauze deed het Wijster pijn. Tot twee keer toe profiteerde Oost: eerst bracht Rolf Kayser hem fraai in stelling en middels een mooie schijnbeweging was Fransens kansloos. Nog geen minuut later snelde Oost er op links vandoor en dat betekende de 3-0.

Jordy Oost

Twee minuten na de hervatting werd de handhaving van Musselkanaal een zekerheid. Oost maakte zijn vierde van de middag, nadat doelman Fransens in de fout ging. Vanaf dat moment voetbalde er nog maar één ploeg. Musselkanaal kon naar hartenlust aanvallen en Wijster legde zich neer bij de degradatie. Musselkanaal scoorde nog drie keer: Oost maakte zijn vijfde van deze middag en bracht de score op 5-0. Twee minuten later was het Kayser die de 6-0 liet aantekenen en voor het slotakkoord tekende zes minuten voor het einde Robin Gerlach.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wever weer van grote waarde voor TEVV

Na een enerverende beginfase in het cruciale duel tussen de promovendi van vorig jaar, ...

Fotoverslag: JVV – Gasselternijveen

Vijfdeklassers JVV en Gasselternijveen speelden afgelopen zondag een oefenwedstrijd op het kunstgras van Ter ...

Nick Haandrikman: “Buinen heeft wat goed te maken tegen Buinerveen.”

Zondag staat de burenderby Buinen - Buinerveen weer op het programma, Nick Haandrikman verwacht ...