Spannende dagen voor de Freddie Pranger Memorial

Extra inspanningen van de gemeente Stadskanaal houden de velden bespeelbaar voor Freddie Pranger Memorial.

Post Image

Foto: Henk Bosma

Volgens de gemeente Stadskanaal hoeft SJS zich geen zorgen te maken over het al dan niet doorgaan van de Freddie Pranger Memorial, het internationaal G-voetbaltoernooi dat op zaterdag 1 september wordt gehouden. De extreme droogte lijkt voorbij, maar het was wel even spannend. De velden liggen er ondanks de droogte redelijk goed bij. Met dank aan Moeder Natuur maar vooral aan de gemeente Stadskanaal.

Toen begin vorige maand de droogte nijpend begon te worden heeft SJS contact gezocht met de gemeente Stadskanaal. Welke maatregelen konden worden genomen om de velden in conditie te houden, met het oog op het komende G-voetbaltoernooi, de Freddie Pranger Memorial op zaterdag 1 september. De gemeente heeft alle medewerking toegezegd en beloofde zich maximaal in te zullen gaan spannen door de velden regelmatig te sproeien en extra in de gaten te houden. Alleen een algeheel sproeiverbod zou nog roet in het eten kunnen gooien, maar daar lijkt geen sprake meer van.

SJS is zeer te spreken over de inzet van de gemeente die geen moment aarzelde om er voor te zorgen dat straks ruim 300 G-voetballers niet teleurgesteld thuis zouden moeten blijven. Nog los van de kostenpost die een afgelasting met zich meebrengt.

Een medewerker van de gemeente heeft de velden aan de Julianastraat geïnspecteerd. Zijn conclusie is dat het er allemaal goed bij ligt en er ondanks de droogte op gespeeld kan worden. Weliswaar niet zo florissant als na een normale zomer, maar er kan gevoetbald worden. De voorspellingen zijn in verhouding tot de afgelopen weken minder extreem waardoor de velden naar verwachting zelfs nog wel iets zullen gaan bijtrekken.

Aan het toernooi doen 30 G seniorenteams mee uit Nederland, Duitsland en België. Het evenement behoort daarmee tot de grootste G-voetbaltoernooien van Nederland en is met afstand het grootste in het noorden. De bekende voetbaltrainer Foppe de Haan komt de prijzen uitreiken. De Freddie Pranger Memorial begint om 10.30 uur en is gratis toegankelijk.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Harjo van der Valle gaat EEC trainen

Met gepaste trots heeft het bestuur van EEC bekend gemaakt dat de club een nieuwe trainer ...

SC Stadskanaal KAMPIOEN!

SC Stadskanaal is door zelf te winnen van Schoonebeek én het puntverlies van Gieten tegen Valther ...