Achmed Yousif: “SETA moet winnen van de concurrenten, dus ook van Borger.”

Achmed Yousif wil kampioen worden met SETA en wil van concurrent Borger winnen.

De verwachtingen voor SETA zijn dit seizoen hooggespannen. Met een aantal versterkingen en een nieuwe trainer, Wilbert Arends, zet de seizoenstart deze verwachtingen extra kracht bij. Met een gelijkspel tegen NWVV en twee dikke overwinningen tegen NKVV en VEV heeft SETA zich bij de top genesteld. Topschutter Achmed Yousif wil dan ook niets liever dan promoveren naar de vierde klasse. Zaterdag kan er tegen titelkandidaat Borger een belangrijke stap worden gezet.

Met acht treffers heeft Yousif een groot aandeel in de productie van de blauw-witten. Hij speelde in de jeugd voor Noordster en WVV. Voor Noordster speelde Yousif ook in het eerste elftal. Inmiddels is hij aan zijn tweede seizoen bij SETA begonnen en kijkt hij met tevredenheid terug op de voorbereiding. ‘’De voorbereiding verliep goed. Er werd goed en hard getraind. Toch moeten we ervoor zorgen dat we veel meer combineren. We hebben de neiging om te snel de lange bal te hanteren.’’

Promoveren

De vijfde klasse F herbergt dit jaar een aantal sterke ploegen. Hoewel SETA al vele jaren in de laagste klasse van het zaterdagvoetbal acteert, is de hunkering naar de vierde klasse groter dan ooit. De 22-jarige aanvaller draait hier niet omheen, maar weet dat de concurrentie groot is. ‘’Ik schat onze kansen hoog in, want wij hebben een heel goede ploeg. We willen allemaal heel graag en de doelstelling is promoveren, het liefst kampioen worden. Het wordt een zeer interessante strijd in de top. Met goede teams als Borger, MSC, VVAK, NWVV en onszelf is er sprake van een sterke competitie.’’

Yousif, die tegen VEV liefst zes keer het net liet bollen, was in de periode voor SETA een poosje gestopt met voetballen. Dit seizoen wil hij heel graag zijn steentje bijdragen. ‘’Ik wil zelf heel graag weer op mijn niveau komen van drie jaar geleden. Daarnaast wil ik het team helpen om kampioen te worden, zoveel mogelijk te scoren en belangrijk zijn.’’

Spannende wedstrijd

Op de eerste speeldag trof SETA medefavoriet NWVV en werd er met 3–3 gelijk gespeeld. De volgende krachtmeting zal zaterdag volgen tegen Borger. De groenhemden zijn nog zonder puntverlies. Enkel een overwinning telt voor het elftal van Yousif. ‘’Het wordt een zeer spannende wedstrijd. Ik verwacht veel strijd tussen twee teams. Wij moeten alles winnen en dat houdt ook in van onze concurrent Borger. Ik verwacht dat dit mogelijk is.’’

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mark Meinema steeds bepalender voor Borger

We lopen over sportpak “De Drift” in Borger. Het is een frisse lenteavond. Mark ...

Punt én wedstrijdbal voor Mihalj na kwartet goals

Halverwege de wedstrijd tussen NWVV en DKB zullen niet veel mensen nog iets hebben ...

Terug in de tijd: Jongensdroom van Victor van der Vlag gaat in vervulling

Victor van der Vlag doorliep elk elftal van Valtermond zowel als keeper als speler ...