Stefan van der Veen: “Teams moeten bang zijn om naar Gieterveen te komen.”

Interview met Stefan van der Veen, die met Gieterveen wil gaan voor een periode.

Gieterveen speelde de afgelopen twee jaar in de 4e klasse, waar het daarvoor een lange tijd uitkwam in de 5e klasse. Het heeft even geduurd voordat de Gieterveners een stapje omhoog konden maken, maar volgens Stefan van der Veen zat die stap er een paar jaar geleden echt aan te komen en was die promotie terecht.

“Het heeft best een tijd geduurd voordat we konden gaan presteren, nadat we weer een eerste elftal kregen. We hadden een erg jonge ploeg, waar niet zoveel van verwacht kon worden. Het spel verbeterde de gedurende de jaren en er kwamen er steeds meer goede jeugdspelers bij. Daar plukten we de vruchten van en dwongen daarmee uiteindelijk terecht promotie af.”

Niet gemakkelijk

In de afgelopen twee seizoenen in de 4e klasse eindigde Gieterveen als 8e en als 10e, waar met name vorig seizoen geen gemakkelijk jaar leek. Volgens van der Veen moet het soms dan ook niet teveel tegen zitten gezien de breedte van de selectie. “Voor de 4e klasse hebben we een leuke ploeg en alle voorgaande jaren speelden we in een soortgelijke formatie. Met Jorg Post en Jeremy Weerts hadden we twee ijzersterke vleugelspitsen. Zij stopten echter allebei in aanloop naar het vorige seizoen en we hadden de pech dat Niek Drent en Jesse Nijhuis met zware knieblessures moesten afhaken.”

Het oude vertrouwde spelletje kon dan ook niet meer gespeeld worden en dus moest Gieterveen het over een andere boeg gooien. “Met Dennis Smit en Bidjoy Ramcharan kregen we wel twee sterke spelers er voor terug, maar dat zijn hele andere type spelers. De inpassing hiervan heeft tijd gekost, maar na de winterstop hebben we ons via een goede reeks toch makkelijk kunnen handhaven.”

Onder de indruk

Van der Veen verwacht dat het komend seizoen beter zal gaan met zijn club in de 4e klasse D en is onder de indruk van de fitheid van de spelers en de trainingsopkomst tijdens de voorbereiding. “We hebben nu zeker 15 man die aanspraak maken op een basisplaats en allemaal het 4e klasse niveau aankunnen. Ik denk dat we ook beter op elkaar ingespeeld zijn dan vorig seizoen, gezien de groep grotendeels intact is gebleven. Als we niet tegen al teveel schorsingen en blessures aanlopen ben ik er van overtuigd dat we hoger eindigen dan vorig seizoen.”

De competitie-indeling lijkt voor Gieterveen een hele mooie te zijn met derbys tegen onder andere Gasselternijveen en Bareveld. “Met SPW daarbij hebben bij wijze van spreken drie tegenstanders op fietsafstand. Ik kijk vooral uit naar de wedstrijden tegen Nieveen en Bareveld, dat worden echte krakers. Ik heb er wel zin om voor volle zijlijnen te spelen, maar daarnaast is het ook leuk om op nieuwe sportcomplexen te komen zoals die van Hoogersmilde en Smilde’94.”

HOC titelfavoriet

Van der Veen heeft hoge verwachtingen van HOC, die bovenaan zijn lijstje staat wat betreft de titelfavorieten. “Zij zijn kampioen geworden in het jaar dat wij ook gepromoveerd zijn. Ik ben ze een beetje blijven volgen en volgens mij zijn ze alleen maar beter geworden. Vorig jaar pakten ze knap een periode in een sterke competitie. Een andere outsider is Heiligerlee en misschien dat één van de andere Drentse ploegen nog kan verrassen. Voor de rest ligt het dicht bij elkaar en kunnen bijna alle teams van elkaar winnen.”

De Gietervener hoopt dat zijn club het de tegenstanders het komend seizoen zo moeilijk mogelijk kan maken. “Niet alleen op fysiek gebied, maar tegenstanders moeten de indruk gaan krijgen dat ze er tegenop gaan zien dat ze bij Gieterveen moeten spelen. Als we goed gaan voetballen, hard werken en het publiek mee krijgen, dan wordt het voor elke tegenstander een zware opgave.”

Periode

Van der Veen hoopt en verwacht dat Gieterveen wel ergens om kan gaan spelen komend seizoen. “Zelf moet ik altijd een beetje lachen om al die teams die in de top vijf terecht willen komen. Niemand is natuurlijk tevreden met een degradatie, maar er zijn vaak een paar teams die er bovenuit steken. Daaronder heeft het vaak te maken met een goede reeks neerzetten en het behoud van belangrijke spelers. Wij gaan het beter doen dan vorig jaar en het zou mooi zijn als we om een periode mee kunnen doen. Maar ook met een plek in het linkerrijtje mag een dorp als Gieterveen tevreden zijn.”

Tags:

  • Show Comments (1)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer wil zichzelf belonen tegen ‘Knoal’

Wanneer we Roy de Wijk vragen naar de reden waarom Alteveer slechts op de ...

Terug in de tijd: Bijzondere dag voor scheidsrechter Mauricio Plat

Mauricio Plat keerde terug bij zijn oude club SJS om zijn oude teamgenoten te ...

Erwin Aukes wil hogerop met ASVB

Het seizoen duurt nog minstens acht duels voor Nieuw Buinen, en met de tweede periode binnen ...