SETA pakt koppositie na overwinning op Westerlee

SETA is de nieuwe koploper in de zaterdag vijfde klasse F, de ploeg uit Musselkanaal zegevierde in eigen huis met 2-1 tegen Westerlee.

SETA is de nieuwe koploper van de zaterdag 5e klasse F. De ploeg uit Musselkanaal wipte dankzij een 2-1 overwinning op Westerlee over VVS Oostwold heen naar de eerste plaats. De overwinning kwam pas tot stand in de tweede helft, nadat de thuisploeg een strafschop kreeg en de gasten verder moesten met tien man.

De wedstrijd tussen SETA en Westerlee was een van de weinige wedstrijd die doorging in de zaterdag vijfde klasse F. Bij winst wist de ploeg van Harm Bolk dat het in ieder geval voorlopig koploper kon worden in 5F. Het laag geklasseerde Westerlee kwam echter verrassend op voorsprong in Musselkanaal. Jia Paul Lee profiteerde al vroeg in de wedstrijd van een defensieve fout aan de kant van SETA en schoot de 0-1 binnen. SETA domineerde vervolgens en had het meeste balbezit, maar kon dit in het eerste bedrijf niet vertalen naar doelpunten.

Rood en strafschop

In de tweede helft bleek de thuisploeg druk geven op de bezoekers en werd uiteindelijk het gaatje in de defensie van de gasten gevonden. Robin van den Dries was er door, omspeelde de keeper, maar zag zijn inzet uit het doel worden geslagen door een verdediger van Westerlee. Een strafschop en een rode kaart volgde. Jeroen Buurke faalde niet vanaf elf meter en zorgde voor de gelijkmaker: 1-1. Nog geen vijf minuten later was er ook de voorsprong voor SETA. Jarno Giezen snelde langs zijn tegenstander en gaf een prima voorzet op van den Dries die de 2-1 tegen de touwen schoot. SETA had daarna nog de mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar uiteindelijk bleef het bij 2-1. Een overwinning die er wel voor zorgde dat SETA de nieuwe koploper werd in 5F.

Doneer vrijblijvend een bedrag om ons te ondersteunen!