Eric Burema: “Pekelder Boys moet in de top 3 eindigen.”

Eric Burema wil met Pekelder Boys in de top 3 eindigen.

Na acht seizoenen in de 4e klasse viel het doek voor Pekelder Boys. Dat kwam wel even hard aan bij de club, maar Eric Burema denkt dat het misschien wel goed is geweest dat de Boys zijn gedegradeerd.

“De teleurstelling was groot, maar we hebben wel het gevoel gehad dat we er alles aan gedaan hebben. Misschien is het wel een keer goed om te degraderen, aangezien we de laatste jaren er ook al steeds tegen aanhikten.”

Nacompetitie

Pekelder Boys speelde de laatste jaren al nacompetitie en kon toen nog voorkomen dat het een 5e klasser werd. Dat lukte het afgelopen seizoen niet en dus zit er niks anders op dan zo snel mogelijk weer te promoveren. Burema is dan ook van mening dat de Boys niet in de 5e klasse thuis horen. “We kunnen prima meedoen in de 4e klasse, alleen het afgelopen seizoen hadden we ook niet echt veel geluk. De trainer stapte halverwege het seizoen op, wat terug te zien was in de trainingsopkomst. Wel hebben we er alles nog aan gedaan om in de 4e klasse te blijven, maar helaas leverde het niet het gewenste resultaat op.”

Voor komend seizoen ziet Burema het positief in. “We hebben een volwaardige selectie, die ergens om mee kan doen. De selectie is in tegenstelling tot voorgaande seizoenen een stuk breder. Dit geeft meer mogelijkheden en ik verwacht dat we bovenin mee gaan draaien. De balans tussen ervaren en jonge spelers is goed en we hebben een nieuwe trainer. Met nieuwe inzichten kunnen we denk ik een leuk seizoen tegemoet gaan.”

Derby

Over de competitie-indeling is de Pekelder iets minder positief gestemd. “Er zitten veel Drentse ploegen in en die zijn voor ons onbekend. Persoonlijk vind ik het jammer dat we niet bij meer ploegen zijn ingedeeld, die in de buurt liggen. Natuurlijk is er wel de derby tegen Alteveer en dat zijn altijd mooie wedstrijden. We moeten van onze eigen kracht uitgaan en elke wedstrijd 100% geven, zodat andere clubs niet aan voetballen toe kunnen komen.

De ambities voor het komende seizoen zijn in ieder geval duidelijk en Burema wil om de prijzen meedoen. “Ik vind dat we tevreden kunnen zijn met een plek in de top 3. Ook omdat we uit de 4e klasse komen moeten we zeker bovenin meedraaien. Met de aanvulling van nieuwe spelers en een nieuwe trainer kan het een leuk seizoen worden. Spelers zijn gemotiveerd en dat zorgt voor een hecht team dat ergens om wil strijden.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Haandrikman en Hogenboom zijn zondag even geen vrienden

Zondag wordt de derby tussen EEC en Buinen gespeeld. De ‘beren’ uit Buinen wisten ...

William van der Sluis: Levenslang SPW

Na vele jaren trouwe dienst zwaaide Wiliam van der Sluis afgelopen zondag af bij ...