Valthermond door naar volgende ronde KNVB beker

Valthermond plaatste zich als groepswinnaar voor de volgende ronde van de beker.

Valthermond heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de knock-outfase van de KNVB beker. In een poule met 1e klasser SVBO,en 2e klassers Klazienaveen en Germanicus een knappe prestatie, al zal de technische staf van de Mondkers zich ook bewust zijn dat de uitslagen rooskleuriger waren dan het veldspel.

Tegen Germanicus, ook tegenstander in de derde competitieronde, had Valthermond zelfs aan een 3-0 nederlaag voldoende om zich te plaatsen. De thuisploeg schoot echter uit de startblokken, wat resulteerde in de snelste treffer ooit op sportpark De Meent. Vier balcontacten en vijf seconden waren er gespeeld toen de bal al achter doelman Vincent Beugelink lag. Luuk Kenter nam de aftrap, Alwin Braakman speelde diep, Demy te Velde verlengde en Jesper de Graaf schoot raak in de verre hoek.

Koek op

Daarmee was de Valthermonder koek echter ook grotendeels op. Het tempo was veel te laag waardoor er bijna alleen maar de lange bal gespeeld werd. Germanicus daarentegen combineerde er lustig op los en kon zeer eenvoudig door de Valthermondse gelederen wandelen. Het resulteerde ook wel in een aantal mogelijkheden voor met name Roelof van Dijk, maar of het vizier stond niet scherp, of doelman Joost Schrik greep adequaat in. Voor Valthermond kwam Erik Jan Veerbeek nog eens door, maar hij strandde op Beugelink.

Verveling

In de tweede helft sloeg de verveling helemaal toe. Er was nog een kans voor te Velde, maar ook die moest zijn meerdere in Beugelink erkennen. Daarna was Germanicus vooral weer aan de bal, maar echt doordrukken deden de Coevordenaren niet. Totdat na een uur spelen Marco Verhoef met een voorzet zijn naamgenoot Marco Cremer vond. Diens volley was ook Schrik te machtig. Pas in blessuretijd veerde het Valthermond publiek nog eens op toen de Graaf, wederom op aangeven van Te Velde keihard op de lat knalde.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen houdt koploper KSC op gelijkspel

Gasselternijveen heeft zondag op eigen veld een gelijkspel uit het vuur gesleept tegen koploper ...

Gieterveen wint kelderduel van Pekelder Boys

De Kanaalstreek-derby tussen Gieterveen en Pekelder Boys was er één met grote belangen. Beide ...

TEVV lijkt klaar voor de nacompetitie

TEVV heeft hun laatste duel van de reguliere competitie met 4-2 gewonnen van de ...