Gieterveen vergeet zichzelf te belonen

GieterveenGieterveen heeft afgelopen zondag twee punten verloren tegen het hoger geklasseerde BNC. De groenhemden waren deze eerste competitieronde na de winterstop heer en meester, maar vergaten zichzelf, zoals vaker dit seizoen, te belonen. Wel blijven de mannen van Aryan Doldersum voor de tiende wedstrijd op rij ongeslagen.

Tweede veld
Vanaf het eerste fluitsignaal was het Gieterveen dat het spelbeeld bepaalde. Het regende kansen voor het doel van de uitblinkende doelman van BNC. Zo was de eerste grote kans voor Niek Drent. De linksbuiten kon een voorzet van Weerts in één keer op zijn slof nemen, vlak voor het vijandelijke doel. Hij schoot de bal echter ver het tweede veld op. Niet veel later was het wederom Niek Drent die een grote kans kreeg. Een afgeslagen bal kwam voor zijn voeten terecht waarna hij ogenschijnlijk de bal in het lege doel kon schieten. Drent nam echter iets te veel tijd waardoor de inglijdende verdediger de bal vlak voor de doellijn kon keren. 

Discutabel
Na twintig minuten leek Gieterveen de voorsprong te grijpen, door een goal van spits Roel Drent. Zijn goal werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Vijf minuten later wederom een kans voor open doel: deze keer van middenvelder Van der Veen. Weerts legde goed terug, waarna Van der Veen in een leeg doel kon mikken. Hij raakte de bal echter volledig verkeerd, waardoor de bal voor het doel langs hobbelde. Na de daarop volgende doeltrap volgde de enige kans in de eerste helft voor de Finsterwolders. De verdediging had voor het eerst geen antwoord op één van de vele lange ballen van de thuisploeg en Ronald Mos hoefde alleen een één-op-één duel met de keeper te winnen. Zijn schot werd echter knap tot corner verwerkt. Na een half uur kreeg Gieterveen dan eindelijk de voorsprong waar het recht op had. Een mooie steekbal van Bert Kupers werd door de inlopende Van der Veen langs de keeper geschoven.  Gieterveen dook nog een aantal keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander op, maar de voorsprong kon niet worden uitgebreid.

Chocoladebeen
In de tweede helft probeerde BNC wat meer druk naar voren te zetten. Gieterveen had meer moeite met de opbouw en kreeg in het eerste kwartier na rust wat kleine kansen tegen door balverlies achterin. Ook gingen de Finsterwolders feller de kopduels aan bij hun lange ballen, waarbij ze ook nog vaak een vrije bal in hun voordeel kregen. De standaardsituaties waren dreigend, maar leverden geen enkele keer veel problemen op voor de keeper. De kansen die Gieterveen in de tweede helft kreeg waren minder groot dan in de eerste helft, maar toch hadden de groen witten nog zeker een aantal keer kunnen scoren na rust. Zo kopten Bert Kupers en Niek Drent rakelings naast en over en ging een schot van Jerremy Weerts met zijn chocoladebeen rakelings over.

Dreun
De grootste kans in de tweede helft was waarschijnlijk weer voor Niek Drent, die zijn tweede volley van de middag eerst gekeerd zag worden door de keeper en de daarop volgende rebound rakelings voorlangs zag gaan. BNC bleef in deze periode gokken op de lange bal en kwam er opbouwend ook totaal niet uit. Eén keer viel een lange bal in de voeten van de brede spits, deze kon met een pass recht door het midden wederom Ronald Mos vrij voor de keeper zetten. Waar de keeper eerst nog een puike redding leek te leveren, kon Mos de bal net voor de achterlijn weer oppikken en via de binnenkant van de paal in het doel werken: 1-1. Dit was een ongelooflijke dreun voor de Gieterveners die het zuinig konden geloven. Gieterveen was hierna nog wel dreigend via Meering (slechte aanname) en Niek Drent (afzwaaier), maar echt grote kansen werden er niet meer gecreëerd. BNC was dolblij met een punt en besloten deze te gaan verdedigen. 

Middenmoot
Een zware tegenvaller voor Gieterveen, aangezien men zo graag om de bovenste plaatsen mee wil doen. Qua veldspel lijkt het de komende seizoenshelft helemaal goed te komen, maar dan moet er wel gescoord worden, anders lijkt een plek in de middenmoot het eindstation.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

FC Ter Apel ’96 wint in eigen huis van hekkensluiter HODO

FC Ter Apel '96 boekte weer eens een overwinning en zag de concurrentie punten ...

SJS vanaf strafschopstip langs Westerlee

Bijna de gehele tweede seizoenshelft heeft SJS, ondanks de goede resultaten van de afgelopen ...

Musselkanaal loopt opnieuw tegen ruime nederlaag aan

Musselkanaal verloor opnieuw en lijkt zich inmiddels enige zorgen te moeten maken.