HOC had geen kind aan Westerwolde en won overtuigend.

Post Image
Post Image
Post Image

In een op alle fronten eenzijdige wedstrijd verloor Westerwolde zondag op sportpark Harm Kuiper in Odoorn met duidelijk cijfers van koploper HOC. Na negentig minuten voetbal stond er een dik verdiende 6-0 overwinning voor de Hunso Oring Combinatie op het scorebord. De doelpunten werden keurig over beide helften verdeeld en met name in de eerste helft was het aan keeper Henk Hebers van Westerwolde te danken dat de ruststand niet hoger uitviel dan 3-0 in het voordeel van de thuisploeg. Grote man aan de kant van HOC deze middag was Jelle Siekman die met drie treffers de helft van de totale productie van zijn team voor zijn rekening nam.

Eigenlijk was de wedstrijd na 16 minuten al gespeeld. Op dat moment kwam HOC op een 2-0 voorsprong door Paul Kamphuis. Een minuut daarvoor had Jelle Siekman zijn eerste van de middag al in het netje gelegd, waardoor Westerwolde gedurende de overige vijfenzeventig minuten voortdurend achter de feiten aanliep.

Scoringskansen

Reële scoringskansen kon de ploeg van trainer Lars van Ravenhorst niet creëren en toen Gert Jan Spijker op slag van rust de tussenstand op 3-0 bracht was het qua resultaat over en uit voor de Vlagtwedders. Enigszins aangeslagen zocht de jonge ploeg de kleedkamer op om de koppen eens goed bij elkaar te steken.

Dirigent Cremers

Het lukte de leiding van Westerwolde echter niet om in de rust de strijdwijze en het maken van doelpunten op een goede manier om te zetten. Koud weer in het veld lag in de 47e minuut door wederom Jelle Siekman de 4-0 achter doelman Hebers. Aanvoerder Jan Cremers van HOC bleef tot zijn verdiende publiekswissel de lijnen binnen HOC op een goede manier uitzetten en dirigeerde zijn team steeds opnieuw richting het doel van de tegenstander.

Geen stootkracht

Westerwolde probeerde nog wel tegengas te geven, maar kwam in aanvallend opzicht veel stootkracht te kort. Doelman Marnik Nieborg van HOC kwam dan ook geen enkel moment serieus in de problemen. HOC daarentegen rook de kans om aan het doelsaldo te gaan werken en in de 65e minuut scoorde Jelle Siekman dan ook zijn derde van de middag. Mede door diverse wissels zakte het spelpeil aan beide kanten daarna naar een lager niveau. Toch wist Mark van Bergen in de 87e minuut met een prachtige boogbal de zesde goal van deze middag op zijn naam te schrijven en daardoor de eindstand op 6-0 te bepalen.