SPW geef riante voorsprong uit handen en speelt gelijk tegen MOVV

SPW leek op weg naar een overwinning, maar een rode kaart gooide roet in het eten.

SPW heeft in een enerverend duel met 3-3 gelijkgespeeld tegen MOVV. De Knoalsters kenden een uitstekende start van de wedstrijd en namen een 3-0 voorsprong. Die kon echter niet worden vastgehouden, wat mede kwam door de rode kaart van SPW-spits Maurice Gersonius. Na die rode kaart kwam MOVV terug van 3-1 tot 3-3 en moest SPW uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

SPW ging heel sterk van start en zette MOVV, dat vorige week Gieterveen nog met 6-0 versloeg, direct vast en daar hadden de gasten moeite mee. De thuisploeg voetbalde prima in die beginfase en na vijf minuten spelen was het al raak. Een voorzet van Erik Meijer werd in een keer uit de lucht genomen door Gersonius, die de bal in het net volleerde.

Weelderige voorsprong

Slechts drie minuten later stond het ook al 2-0. Roel Heidekamp nam een afgeslagen bal op 25 meter van het doel in een keer aan en verschalkte daarna de MOVV-doelman met een mooie boogbal. Daarmee was de koek nog niet op, want binnen het kwartier werd het zelfs al 3-0. Jelmer Jasken zorgde voor een weelderige voorsprong voor SPW.

MOVV leek na de 3-0 enigszins wakker geschud en begon langzaam aan wat aan te dringen bij SPW, maar het scoorde pas op slag van rust. Een ongelukkige tegentreffer voor SPW, dat een vrije trap via de eigen muur in het doel zag verdwijnen.

Rode kaart

SPW startte net als in de eerste helft weer uitstekend en had opnieuw veelvuldig de bal en had nog niet echt veel te duchten van MOVV. Totdat de 73e minuut aanbrak, waarin Gersonius met rood mocht vertrekken. Dat leidde tot een man meer situatie voor MOVV, die daar optimaal van profiteerden. In de 77e minuut verscheen de 3-2 al op het scorebord en nog geen vijf minuten later stond het alweer gelijk: 3-3. Toch kreeg SPW met de vlugge Rodan Farrell nog een kans om de volle buit te grijpen, maar de goalie van MOVV pareerde de inzet van Farrell waardoor SPW genoegen moest nemen met een punt.