Alwin Braakman: “Komende weken gaan we zien waar Valthermond staat.”

Alwin Braakman kijkt uit naar de duels met Dalfsen en Stadskanaal.

Valthermond is de competitie gestart met twee gelijke spelen en een overwinning en is na drie wedstrijden dus nog ongeslagen. Met wedstrijden in het vooruitzicht tegen koploper Dalfsen en de derby tegen Stadskanaal lijken de weken van de waarheid er dan ook aan te komen.

Aanvoerder Alwin Braakman is best tevreden met hoe de start van het nieuwe seizoen is verlopen. “Ja op zich ben ik wel tevreden, vooral als je kijkt naar het verloop van de gespeelde wedstrijden. Dus onze start is zeker geslaagd!”

Wilskracht

Afgelopen zaterdag leek Valthermond tegen een nederlaag aan te lopen, maar kwam het knap terug tegen Germanicus. Die wilskracht is iets wat bij de Mondkers lijkt te horen en ook Braakman is het daar wel mee eens. “Klopt, we hebben nu echt een team dat voor elkaar wil strijden. Het verbaasde mij ook niet toen we nog terugkwamen, dat we nog bijna de overwinning pakten. Wilskracht is ook iets waar hier in Valthermond heel vaak op wordt gehamerd.”

De beuk erin

De goede prestaties van Valthermond zijn volgens de middenvelder aan meerdere factoren te danken. “Ik denk dat wij van alles wat hebben. We kunnen heel goed en verzorgd voetbal spelen, maar als dat er een keer niet in zit dan kunnen we ook de beuk erin gooien. We zijn dit jaar ook een stuk fitter en dat zag je ook terug in de wedstrijd tegen Germanicus.”

Goede test

De komende wedstrijden lijken een mooie test te zijn voor Valthermond dat zondag koploper Dalfsen treft en daarna de derby speelt tegen Stadskanaal. Braakman kijkt uit naar deze duels. “De wedstrijd tegen Dalfsen is weer een leuke wedstrijd om te zien waar we staan, net als de derby tegen Stadskanaal. Ik kijk er naar uit, want in deze wedstrijden komt het vaak op het voetbal aan.”

Handhaven in de top

Een goede eindklassering is dan ook het streven voor Valthermond volgens Braakman, die dat ook zeker haalbaar vindt. “We gaan ons zeker handhaven in de top en dat is ook iets wat we voor het seizoen hebben afgesproken. Zolang de koppies bij ons de juiste kant op staan kunnen wij een heel mooi seizoen tegemoet gaan.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Raymond Aardema wil hogerop met NWVV

Het is niet grootste, meest aansprekende en hoogst spelende club van de Kanaalstreek, maar ...

Patrick Bults: “Februari wordt dé maand voor Ter Apel”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Harm Visser onttrekt zich aan de malaise in Onstwedde

Na een geweldig seizoen, dat werd afgesloten met een kampioenschap, begon Onstwedder Boys uiterst ...