EEC verliest van Zwartemeerse Boys

EEC was niet opgewassen tegen mede koploper Zwartemeerse Boys.

EEC heeft niet voor een stuntje kunnen zorgen tegen koploper Zwartemeerse Boys. De gasten hadden uit 3 wedstrijden 9 punten en lieten ook in EES zien waarom de ploeg zal meedraaien om het kampioenschap. De blauw-witten kwamen er nauwelijks aan te pas en verloren met 0-3.

In de eerste helft opende Zwartemeerse Boys al vroeg de score via Hidde Walda: 0-1. EEC had op gelijke hoogte kunnen komen in die eerste helft, maar Mark Wanders raakte bij een inzet de paal. De Boys die doelman Jasper Lubbers in de eerste helft nog wel een aantal keer testten scoorden niet meer voor rust.

Lange bal

Na de pauze was het veelal de lange bal van Lubbers met de wind in de rug waarmee de thuisploeg gevaar probeerde te stichtten. De bezoekers bleven relatief makkelijk overeind al was Remco Huizing met een kopbal uit een corner nog dichtbij een treffer. De Boys scoorden in het verloop van de tweede helft de 0-2 via Daimy ten Velde en daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel beslist. In de slotminuten maakte Tim Funke er nog 0-3 van voor de statistieken.

Foto’s Regina Korf: EEC – Zwartemeerse Boys