Bekeravontuur Nieuw Buinen ten einde

Jeroen Buurke scoort de 3-3 uit een penalty

Nieuw Buinen had na het gelijkspel tegen Omlandia en de nederlaag tegen ACV drie punten nodig om door te mogen gaan in de beker. De mannen van Eric Lippold kwamen na een knappe eindsprint niet verder dan 3-3 en daarmee is het bekeravontuur ten einde. Toch kan men tevreden terugkijken op de gespeelde voorronde, waarin het als derde eindigde in de poule. Komende zondag komt GVAV Rapiditas op bezoek op sportpark Buunerdrome: Nieuw Buinen lijkt er klaar voor.

Controle
De gasten begonnen in het regenachtige Winsum sterk aan de wedstrijd. Binnen drie minuten was het topschutter Jeroen Buurke die oog in oog met doelman Bouwman laatstgenoemde kansloos liet en daarmee zijn ploeg op 0-1 bracht. Het halve uur daarna had Nieuw Buinen de wedstrijd onder controle en wist Viboa niet gevaarlijk te worden. Tien minuten voor rust lukte dit wel en was het Wouter Bloem die een rebound verzilverde: 1-1.

Knokken
Ook na rust speelden de oranjehemden een prima partij en was het rechtsbuiten Mike Reuvers die de lat trof. Even later was het aan de andere kant wel raak: oud- prof Kassim Bizimana naam de bal goed aan en met een mooi afstandsschot zette hij zijn ploeg op 2-1. Ook de 3-1 was een prooi voor Bizimana, die mocht aanleggen vanaf 11-meter nadat Gerrie Snip de bal tegen zijn arm kreeg. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld, maar Nieuw Buinen bleef knokken en via een schot van Gert Lukens werd de stand op 3-2 gebracht. Buunermond ging zelfs nog met een punt naar huis, want ook zij kregen een penalty na een overtreding op Yuksel. Jeroen Buurke weet doorgaans wel raad met dit soort buitenkansjes en ook nu schoot hij onberispelijk raak: 3-3.

Teleurgesteld
Eric Lippold was na afloop licht teleurgesteld over de verloren punten, want hij zou graag doorgaan in de beker. “Maar dan moeten we beter verdedigen dan wij vanmiddag deden” zei de kleine oefenmeester tegen Dagblad van het Noorden. Met de aanval lijkt het wel goed te zitten, getuige de vijf goals in drie wedstrijden, en daar moet Nieuw Buinen dan maar op voort borduren.

Viboa – Nieuw Buinen 3-3

Opstelling Nieuw Buinen: Robert Smit, Nick Oosting (Koen Hateboer) Gerry Snip, Niek van der Woude, Brandon Meems, Bruce Tunjanan, Robert Hamming (Thijs Hateboer), Gert Lukens, Wiebe Nienhuis(Mohamed Yuksel) Mike John Reuvers, Jeroen Buurke.

Scoreverloop: 3. Buurke 0-1, 36. Bloem 1-1, 54. Bizimana 2-1, 76. Bizimana 3-1 (strafschop), 86. Lukens 2-2, 90. Buurke 3-3 (strafschop)

Gele kaarten: Andringa, Zwakenberg, van Dalsum (Viboa) Smit, v/d Woude (Nieuw Buinen)