Westerwolde in tweede helft langs Hoogersmilde

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

In een wedstrijd van de gemiste kansen, met name in de eerste helft, heeft Westerwolde zondagmiddag op vrij simpele wijze een zege behaald op middenmoter SV Hoogersmilde. Waren de vele kansen voor beide ploegen in doelpunten omgezet, dan had de uitslag van deze wedstrijd een heel ander beeld kunnen geven. Mede door goed combinatievoetbal bestookte Westerwolde voortdurend het doel van de tegenstander, die gedurende het grootste deel van de wedstrijd fysieke kracht niet schuwde. Hoewel sommige acties van Westerwolde-spelers soms vrij ver werden doorgevoerd, wisten de mannen van trainer Lars van Ravenhorst ook vaak de vrije man te vinden, met alle gevaar van dien voor hun opponent. Door dit bij vlagen goede individuele en het vaak prima collectieve veldspel werd er uiteindelijk een 4-2 overwinning geboekt.

In de eerste helft kenmerkte het duel zich als een gelijkopgaande strijd met over en weer veel kansen die soms op de meest eenvoudige manier om zeep werden geholpen. Dat de eerste vijfenveertig minuten niet werd afgesloten met een 4-4 tussenstand, maar met 2-2 was vooral te danken aan het niet op scherp staande vizier van de aanvalslinie van beide ploegen.

Eenvoudige middag

Aanvankelijk leek het dat Westerwolde een eenvoudige middag tegemoet zou gaan, want al na zeven minuten spelen werd het eerste doelpunt van de wedstrijd gescoord door Henri Boekelo. Vanuit een vrije trap wist Boekele met een bekeken kopballetje Westerwolde op voorsprong te zetten. En toen Kevin v.d. Laan in de 23e minuut op het middenveld de bal eenvoudig oppakte, doorstoomde richting de goal van SV Hoogersmilde en met een bekeken afronding in de rechterbenedenhoek de 2-0 voor Westerwolde liet aantekenen, dacht menigeen dat de wedstrijd al gespeeld was.

Niets was echter minder waar, want in de 28e minuut (Sebastian Gryglicki) en de 36e minuut (Pascal Hatzmann) wist SV Hoogersmilde, mede door niet sterk verdedigen van Westerwolde, op gelijke hoogte te komen. Helaas moest Martin Boer in deze eerste helft het veld geblesseerd verlaten. Een harde charge van de kant van Hoogersmilde noopte hem zijn plaats af te staan aan Rik te Velde. Met dus een gelijke stand zochten beide teams onder leiding van scheidsrechter Hut uit Winschoten de kleedkamers op.

Aandringend Westerwolde

In het tweede bedrijf vanaf de aftrap een sterker aandringend Westerwolde. Het duurde dan ook niet lang eer Westerwolde in de 50e minuut andermaal op voorsprong kwam. René v.d. Laan pikte iets buiten de zestienmeter de bal af van een Hoogersmilde-verdediger en wist daarna de doelman van de gasten op beheerste manier te passeren: 3-2.

Hoogersmilde kwam er steeds minder goed uit en de verdediging van Westerwolde wist de meeste aanvallen van hen op eenvoudige wijze te neutraliseren. Meer dan een aantal corners vielen er voor de ploeg van trainer Woudenberg dan ook niet te noteren. Westerwolde daarentegen wist het net nog wel een keer te vinden. Het was de ook deze middag weer zwoegende Frank Riks die een afgeslagen bal in de 75e minuut van kleine afstand resoluut tegen de touwen knalde en daarmee de eindstand op 4-2 bepaalde.