Sellingen in extremis langs SPW

Sellingen en SPW leken gelijk te spelen, maar in de absolute slotminuut scoorde Sellingen nog de winnende.

Bij de wedstrijd Sellingen – SPW zat het venijn duidelijk in de staart. De bezoekers dachten na een doelpunt in de 90e minuut toch nog een punt over te houden aan het duel, maar kregen een paar minuten later het deksel keihard op de neus.

De wedstrijd begon in een vrij hoog tempo doordat Sellingen heel direct speelde en over veel snelheid beschikte en al gauw werd de thuisploeg ook gevaarlijk. De eerste schoten waren nog wel een prooi voor SPW-doelman Bakker.

Corner

Hierna probeerde SPW het spel te maken maar het kon niet tot gevaar komen. De gasten kwamen daarna een paar hachelijke momenten door, maar bij een corner ging het helemaal mis. De corner van Mark Haverkamp passeerde Bakker en meerdere spelers, waarbij de bal zo direct vanuit de corner bij de tweede paal erin viel. SPW kreeg voor de rust nog een kans op de gelijkmaker, maar spits Maurice Gersonius zag zijn schot gepareerd worden.

Rode kaart

De 2e helft wilde SPW druk geven, maar Sellingen verdedigde stug en bleef gevaarlijk met hun snelheid voorin. In de 60e minuut bracht SPW aanvaller Rodan Farrell in het elftal voor verdediger Poelman om zo meer druk te zetten. Dit lukte wel degelijk, maar de gewenste goal bleef uit. Het bleef lastig voor SPW om het stug spelende Sellingen voorbij te komen en tot overmaat van ramp kreeg Melvin Wiering terecht rood in de 87e min doordat hij een doorgebroken speler belemmerde om door te gaan. De speler viel daarbij zeer ongelukkig met een gebroken pols als gevolg.

Bizarre ontknoping

Na enig oponthoud ging de wedstrijd door en uit het niets maakte Erik meijer in de 90e minuut een prachtgoal. Van ongeveer 30 meter schoot Meijer de bal onberispelijk in de kruising. Daarmee leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen, maar in de 93e minuut was het alsnog de thuisploeg die de volle buit pakte. Doelman Bakker zat volledig mis, waarna Ian de Vrieze de 2-1 kon maken en Sellingen daarmee de drie punten bezorgde en de SPW’ers gedesillusioneerd achter liet.