Sellingen wint nipt van Gieterveen

Sellingen was zondagmiddag de meest gelukkig ploeg en pakte drie punten op bezoek bij Gieterveen.

Sellingen wist vandaag de uitwedstrijd bij Gieterveen met een minimaal verschil (1-2) te winnen en was daarmee vanmiddag de gelukkigste van de twee. Gieterveen blijft in de kelder van de 4e Klasse D en Sellingen nestelt zich verder in de subtop.

De wedstrijd begon in een gelijkopgaande strijd. Het gladde veld was vooral voor de middenvelders een probleem en dit leverde veel slordigheden op. Sellingen hanteerde iets eerder de lange bal, waar weinig uit voort kwam en Gieterveen verloor in de opbouw regelmatig het balverlies, waardoor ook zij niet tot grote kansen kwamen.

Buitenkansje

Voordat de openingstreffer gescoord waren er aan beide kanten een aantal grote kansen. Niek Drent schoot vanuit een moeilijke hoek hoog over en van der Veen schoot van rand zestien slap langs de goal. Aan de andere zijde was er één grote kans en die was voor Björn de Roo. Vrijstaand voor de goal schoot ook hij hoog over. Na een klein half uur was het Wilte Nijhuis die zijn tegenstander onreglementair in het strafschopgebied onderuit haalde en Mark Haverkamp benutte dit buitenkansje feilloos.

Niet veel later vergrootte Ben Bos zelfs al de voorsprong. Vanuit een aanval van de thuisploeg schoot de bal via de kluts, mede door het natte veld, door het centrum van de Gieterveense verdediging. Bos kreeg de bal voor zijn voeten en nadat hij Lugtenborg omspeelt had, schoof hij de bal in een leeg doel. Vanuit een corner leek Bakker de aansluitingstreffer te scoren, maar hij bleek buitenspel te staan.

Dichterbij

In de tweede helft was het, vooral in de beginfase, eigenlijk alleen de thuisploeg die kansen kreeg. Ramcharan en Nijhuis kregen van dichtbij kansen, maar zagen wederom in de kluts de bal vaak net voorlangs gaan. Een vrije bal van van der Veen werd door iedereen gemist en belandde op de verste paal, waarna ook de rebound niet door Nijhuis ingeschoten kon worden. Twintig minuten voortijd kwam Gieterveen ineens toch wat dichterbij. Vanuit het wegwerken van Lugtenborg stond Drent ineens alleen voor de sluitpost van Sellingen. Hij nam de bal ineens op de slof en opende de score voor de thuisploeg.

In het restant van de tweede helft was Gieterveen wel dreigend, maar niet heel gevaarlijk. Bob Oeben kreeg nog een vrij goede mogelijkheid om de score gelijk te trekken, maar raakte de bal helemaal verkeerd. Aan de andere kant had Ian de Vrieze nog eenmaal de kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar beide keepers wisten zich vandaag te onderscheiden