Buinerveen boekt zwaar bevochten zege op Weiteveense Boys

Buinerveen knokte zich vanmiddag naar een belangrijke overwinning tegen Weiteveense Boys.

Buinerveen heeft de topper tegen Weiteveense Boys met 3-2 gewonnen. De thuisploeg kwam vroeg in de wedstrijd op een 2-0 voorsprong, maar zag deze in de loop van de wedstrijd ook weer verdwijnen. Waar de gasten na de gelijkmaker leken door te drukken, daar was het plotseling Buinerveen dat scoorde. Met hand en tand werd de voorsprong verdedigd en de drie punten werden uiteindelijk over de streep getrokken.

Er stond deze middag veel op het spel bij de wedstrijd Buinerveen – Weiteveense Boys. Om in het spoor van koploper Alteveer te blijven moest er gewonnen worden, het was dus aan- of haken voor beiden.

Moeilijke omstandigheden

Onder zware omstandigheden, een moeilijk bespeelbaar veld en een harde wind, waren de bezoekers beter aan de wedstrijd begonnen. Het resulteerde in de beginfase tot een tweetal afstandsschoten, maar beiden waren een eenvoudige prooi voor doelman Benjamin Tjarks. Buinerveen was nog nauwelijks bij de goal geweest van Weiteveen, maar had na een klein kwartier spelen wel een voorsprong te pakken. Mark Middeljans schoot op zeer fraaie wijze binnen. Een paar minuten later was de score verdubbeld. Koos Lutjes profiteerde optimaal van geklungel achterin bij Weiteveen en rondde beheerst af: 2-0.

Na een half uur spelen vond Weiteveen de aansluiting waar het naar op zoek was. Een goed lopende aanval mondde uit in een voorzet van Ruben Beerling, die bij de tweede paal eenvoudig kon worden binnen getikt door Dennis Rocks. Diezelfde Rocks was even later dichtbij de 2-2, maar zag Tjarks een uitstekende redding verrichten. De ploegen zochten de kleedkamers op met een 2-1 tussenstand.

Strijdlust

Ook de tweede helft was niet hoogstaand te noemen, maar strijdlust was er bij beide teams zeker aanwezig. Tien minuten na de pauze kwamen de gasten op gelijke hoogte, nadat er net een dubbele wissel had plaatsgevonden. Het was Beerling die een gesmoorde bal binnen de zestien met een droge schuiver achter Tjarks schoot.

Weiteveen leek wat meer de overhand te krijgen, maar de thuisploeg was via Middeljans opnieuw dichtbij een voorsprong. De aanvaller mikte uit een vrije trap van Michel Hebels net naast. Daarna mocht de thuisploeg niet klagen over het nodige geluk, want tot tweemaal toe was Rocks heel dichtbij de 2-3. Met kunst en vliegwerk kon Buinerveen een treffer voorkomen.

Rijen gesloten

Waar de treffer voor Weiteveen in de lucht leek te hangen, daar was het Buinerveen dat een kwartier voor tijd op een 3-2 voorsprong kwam. Robbert Mensinga ontving de bal in het strafschopgebied, draaide knap weg en schoot de bal tegen de touwen. Met nog een kwartier op de klok probeerden de gasten met een offensief nog om er een resultaat uit te halen, maar Buinerveen hield de rijen gesloten en trok uiteindelijk een zwaarbevochten overwinning over de streep.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger doet zichzelf tekort tegen SVBO

Borger heeft in de thuiswedstrijd tegen SVBO duur puntverlies geleden. Dat had het vooral ...

SJS fors onderuit bij TONEGO

De tweede competitiewedstrijd is voor SJS uitgelopen op een fikse domper. Nadat er vorige ...