SJS fors onderuit bij TONEGO

SJSDe tweede competitiewedstrijd is voor SJS uitgelopen op een fikse domper. Nadat er vorige week met 3-1 werd verloren van Vitesse ’63, verloren de blauwhemden zaterdag met duidelijke cijfers van SV TONEGO uit Luttelgeest: 5-0. SJS droop uiteindelijk met een ruime nederlaag af tegen een veel sterkere tegenstander. Dat men een zware middag zou krijgen, werd vanaf de aftrap al duidelijk.

Rug tegen de muur
Echter, in de eerste twintig minuten kon SJS nog goed meekomen met de thuisploeg. Het evenwicht zorgde ervoor dat er van beide kanten maar zelden dreiging kwam, laat staan dat zich kansen op goals voordeden. Halverwege de eerste helft was het TONEGO dat SJS steeds verder met de rug tegen de muur drukte. De gasten probeerden het met lange ballen, maar deze vielen constant ten prooi aan de tegenstander.

Rozema sta in de weg
De rood-witte formatie zocht vervolgens snel de voorwaartsen, die met vlotte combinaties door de SJS-defensie sneden. Het leverde een vijftal grote kansen op, maar telkens stond Wouter Rozema in de weg. Het was dan ook aan hem te danken dat de ploeg van trainer Piebes met een gelijk stand de kleedkamer opzocht. Het laatste gedeelte van de eerste helft bleek een opmaat voor de gehele tweede helft.

Logisch scoreverloop
Een ontketend TONEGO tegen een SJS dat de ene na de andere tegenvaller te verwerken kreeg. Allereerst profiteerde de thuisploeg van matig wegwerken: Sjoerd Tuinhof omspeelde Rozema en schoot de 1-0 binnen. SJS was niet bij machte een tegenoffensief op te werpen, waardoor de logische 2-0 niet kon uitblijven. Wederom was het Tuinhof die de bal, na een aanval over vele schijven, tegen de touwen schoot. Voor trainer Piebes was dit het moment twee verse krachten binnen de lijnen te brengen.

Negen tegen elf
Jasper Nomden en Nick Oosting betraden het speelveld ten faveure van Renze Poortinga en Bryan Boels. Kort daarna raakte Alex Moorlag geblesseerd aan het hoofd en aangezien Johan van Klinken in de rust Tom Timmer had afgelost, moest SJS met tien man verder. Tuinhof tekende vervolgens voor een loepzuivere hattrick. Alsof het nog niet genoeg was, raakte Van Klinken geblesseerd en was het uiteindelijk negen tegen elf. Het bleek onbegonnen werk en nogmaals Tuinhof en Jasper Maes schoten het vijftal treffers vol. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW niet opgewassen tegen Bareveld

Vijfdeklasser SPW was bezig aan een goede reeks en dus werd reikhalzend uitgekeken naar ...

Stadskanaal blijft op koers

Ook de tiende wedstrijd van dit seizoen werd door SC Stadskanaal in winst omgezet. ...

Ter Apel bindt ook Sleen aan de zegekar

Na twee keurige overwinningen (op Gieten en CEC) mocht Ter Apel aantreden tegen het ...