SPW speelt gelijk tegen Wedde

SPW pakte een punt tegen nummer twee Wedde.

SPW heeft thuis een punt weten te pakken tegen de nummer twee van de ranglijst Wedde. In een niet al te hoogstaande wedstrijd wisten beide teams voor de rust de eindstand al op het scorebord te zetten. In de tweede helft waren de doelmannen van beide partijen onderscheiden en moesten SPW en Wedde genoegen nemen met een punt.

Zowel Wedde als SPW moesten het doen zonder een aantal spelers, waardoor beide teams gehavend aan de start stonden. Het slechte veld op sportpark Noord zorgde ervoor dat er veelal kick and rush werd gespeeld door beide partijen.

Kick and Rush

De eerste grote kans was voor de thuisploeg in de persoon van Rodan Farrell. De aanvaller kon alleen af op Wedde-doelman Kip, maar die had een geweldige reflex in huis. Daarna moest ook SPW-doelman Geerts aan de bak om de thuisploeg voor een achterstand te behoeden. Dat lukte niet want de gasten kwamen in het verloop van de eerste helft op een 0-1 voorsprong. Lang bleef die niet staan want nog voor rust bracht Bram Poelman de teams weer op gelijke hoogte. Poelman scoorde met een bekeken stift, na goed voorbereidend werk van Erik Meijer.

Uitblinkende doelmannen

Na de pauze waren voor de doelmannen aan beide zijden de uitblinkers. Zo pakte Geerts onder andere op knappe wijze een kopbal vanaf vijf meter van Marcel Mulder en verrichtte de SPW-goalie nog een aantal cruciale reddingen. Dit gold ook voor zijn collega Kip, die met een geweldige reflex een streep van Poelman uit de kruising wist te tikken. Mede door het goede keeperswerk aan beide zijden bleef de stand uiteindelijk op 1-1 staan.