Westerwolde kansloos onderuit tegen PJC

Westerwolde ging hard onderuit op bezoek bij PJC.

Westerwolde heeft de tot dusver met veel bravoure en positief ingeslagen weg van voor de winterstop nog geen vervolg kunnen geven. De nederlaag van deze zondagmiddag was dan ook een erg zure nederlaag. Qua veldspel kan de elf van trainer Lars van Ravenhorst ook de laatste wedstrijden lang met de tegenstander mee, maar in beide zestienmetergebieden heeft de opponent de laatste weken beduidend meer kracht en nauwkeurigheid dan bij Westerwolde het geval is. Een gebrek aan scorend vermogen gaat de Vlagtwedders nu lichtelijk parten spelen. De 4-0 overwinning in eigen huis van PJC op Westerwolde was dan ook meer dan verdiend.

Op zich begon Westerwolde voortvarend aan de wedstrijd en had al vrij snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter v.d. Veen uit Ter Apel een aantal kansen om op voorsprong te komen. Zo had onder andere Joan Solano te veel tijd nodig om in het strafschopgebied de bal de juiste richting mee te geven.

Slagvaardiger PJC

In de 26e minuut was het wel raak voor PJC. Wouter Valenton schoot een in eerste instantie afgeslagen bal beheerst in de voor keeper Henk Hebers linkerbenedenhoek: 1-0. Tien minuten daarna de tweede treffer voor PJC. Met een beetje geluk verdween een hoge bal van Tom v.d. Schuur precies in de voor hem linkerbovenhoek achter Hebers. De verdediging van Westerwolde stond erbij en keek erna. Westerwolde drong in het restant van deze speelhelft nog wel aan, maar verder dan een aantal hoekschoppen, die weinig gevaar opleverden voor Pekelder sluitpost Walters, kwam het team van aanvoerder Rudolf Riks niet.

Spel golft op en neer

Ook in de tweede helft golfde het spel steeds op en neer. PJC bleef de meest gevaarlijke ploeg en Westerwolde kwam in feite niet verder dan de zestienmeter van de tegenstander. Doelman Walters van PJC kwam dan ook op geen enkel moment echt in gevaar. Doelman Hebers van Westerwolde daarentegen wist zijn ploeg met een aantal prima reddingen nog enigszins in de wedstrijd te houden. Maar bij het mooiste moment van de wedstrijd was ook Hebers kansloos. De bij de tweede paal vrijstaande Tom Heikens kopte vallend namens PJC een strakke voorzet diagonaal in, waarop ook de goalie van Westerwolde geen antwoord had: 3-0.

Geen eretreffer

Laatste man Martin Boer had de eretreffer voor Westerwolde nog op zijn schoen, maar vanaf de hoek van de vijfmeter schoot hij de bal vrij voor Walters tot eigen afgrijzen over de zijlijn. In de extra tijd bepaalde Valenton de eindstand op 4-0 in het voordeel van de thuisploeg. Een enorme mispeer van centrale verdediger Elroy v.d. West strafte Valtenon voor Hebers met een prachtige boogbal genadeloos af. Direct daarna maakte de deze middag goed fluitende arbiter v.d. Veen, die gele kaarten toonde aan Ricardo Buitelaar van PJC en Elroy v.d. West van Westerwolde, een einde aan deze wedstrijd.