Borger doet zich zelf tekort tegen SCN

Borger pakte een punt tegen SCN, al hadden het er ook zeker drie kunnen zijn.

Foto Andries Middelbos, Rowan Tiktak (links) scoorde de openingstreffer namens Borger

Hevige regenval, plassen op de velden, zelfs een dijkdoorbraak elders in het dorp. Geen mens verwachtte dat er afgelopen zaterdag gevoetbald kon worden op sportpark de Drift in Borger. Toch besloot de consul dat het wel kon. Het feit dat de velden later dit jaar over de kop gaan zal er mede ‘debet’  aan geweest zijn. Ook scheidsrechter Wiersema constateerde dat de vochtige conditie van het veld geen gevaarlijke situaties zou opleveren. Er werd dus gespeeld en dat ging prima. Nummer vier van de ranglijst SCN kwam op bezoek bij de hekkensluiter. De Borgernaren waren opvallend genoeg de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar vergaten zichzelf ultiem te belonen met een overwinning. De 1-1 eindstand leverde ‘slechts’ één puntje op in de strijd tegen degradatie.

Het eerste kwartier van de wedstrijd kenmerkte zich door twee afgekeurde doelpunten. De eerste voor SCN, waar Willy Lubowa een zekere goal om zeep hielp door vanuit buitenspelpositie het laatste tikje te geven. Aan de andere kant leek Calvin Beijering even later de wedstrijd open te gooien, maar ook hij werd afgevlagd. Discutabel, maar de uitstekend fluitende Wiersema kon niet anders dan het vlagsignaal van zijn assistent overnemen.

Heft in handen

Wat volgde was een periode waarin Borger duidelijk het heft in handen nam. Het creëerde veel mogelijkheden en enkele grote kansen. Met name spits Rowan Tiktak was niet scherp genoeg in de afronding. Toch was hij het die, middels een van richting veranderd schot, zijn ploeg vier minuten voor rust naar een terechte 1-0 voorsprong schoot. De vreugde was groot, maar van zeer korte duur. Jeffrey Marissen trok de stand namens de gasten uit Nieuwlande een minuut later alweer gelijk. De thuisploeg mocht het zichzelf aanrekenen dat ze met deze gelijke stand de kleedkamers op moesten zoeken.

Loeren op mogelijkheden

In de tweede helft leek de harde  wind steeds meer invloed op het spelbeeld te krijgen. Het werd slordiger aan beide kanten. De groenhemden bleven ook nu veruit de gevaarlijkste ploeg. Er lag veel ruimte achter de verdediging van SCN. De snelle voorwaartsen Calvin Beijering en de ingevallen JO19-junior Gijs Roda loerden op mogelijkheden om hierin te duiken. Het ontbeerde hen aan enig geluk in de afronding. Bovendien ontpopte een andere tiener zich als uitblinker bij de gasten. Lars Koster was keer op keer een sta-in-de-weg. Zijn teamgenoten voorin bakten er maar weinig van.

Geen loon naar werken

De Nieuwlanders straalden geenszins uit nog mee te willen gaan doen om de titel. In de 87e minuut leek Borger dan ook terecht  loon naar werken te krijgen. Melvin Ottens en Calvin Beijering doken gezamenlijk op voor de vijandelijke goal. Zelfs deze mega-kans werd echter op  kinderlijke wijze om zeep geholpen. Waarna de groenhemden diep in blessuretijd nog bijna het deksel op de neus kregen. Gelukkig voor hen slaagde ook SCN er niet in om te scoren. Het zou ook zeer onverdiend geweest zijn. Eindstand 1-1.