SJS herstelde zich goed van de nederlaag tegen Vitesse ’63 en versloeg SVBO.

Foto Brigitte de Wijk, SJS-aanvoerder Kay Rijkens mag de bal aannemen te midden van een aantal SVBO-spelers.

SJS heeft zich goed hersteld van de forse nederlaag tegen Vitesse ’63. In Barger-Oosterveld won het met 3-4 van SVBO. Door de zege blijft SJS meedoen voor een plek in de nacompetitie.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hessler zat SJS er kort op en jaagde het fel op de openingstreffer. Binnen drie minuten tijd had SJS al twee goede kansen gehad. In de 5e minuut volgde weer een nieuwe aanval van SJS. De bal kwam uiteindelijk bij Ronald Zuidema terecht, die de bal op prachtige wijze over de keeper van SVBO heen schoot: 0-1. Een goede start dus voor de mannen van Otto Halmingh.

Open wedstrijd

Ook hierna bleef SJS de gevaarlijkste ploeg en kreeg het kansen op 0-2, maar ook SVBO kwam steeds meer in de wedstrijd en werd ook steeds vaker gevaarlijk voor het doel van Brian de Jonge. Het werd dus een prachtig open duel, maar de tweede goal kwam weer van de Knoalsters. Nadat Oosting onreglementair werd gestuit wees de scheidsrechter naar de stip. Voor Rijkens was het een koud kunstje om er 0-2 van te maken. Binnen 20 minuten zat SJS dus al op rozen in Barger Oosterveld. Het bleef een prachtige wedstrijd voor de neutrale kijker, een open duel met grote kansen aan beide kanten. De SJS verdediging had hun handen vol aan de gevaarlijke voorhoede van de Barger Oostervelders onder aanvoering van de sterke en goede spits Klingenberg. Na 41 minuten maakte de thuisploeg de aansluitingstreffer. Diezelfde Klingenberg kreeg een duw in het strafschopgebied en dit leverde dus een strafschop op. Johan Wigger schoot deze bal hard tegen het net: 1-2.

Bliksemstart

SJS kwam zeer sterk uit de kleedkamer en de bal lag binnen 30 seconden in het net. Na een snelle aanval kwam de bal op de flank bij Zuidema. Een strakke voorzet volgde, die al even zo strak door Oosting werd binnen geknikt. Na deze bliksemstart werd de tweede helft net zo als de eerste helft. Beide ploegen kregen flink wat mogelijkheden voor meer doelpunten. Doordat het een prachtige open wedstrijd was, liep het duel ook snel richting het einde. Zo kreeg SVBO grote kansen op de 2-3, maar kon SJS ook meerdere keren de 1-4 maken. Dit gebeurde echter niet. Toen de 90e minuut was aangebroken vielen er nog drie goals. Jan Springer leek het duel in het slot te gooien door de 1-4 te maken, echter kwam SVBO binnen twee minuten terug tot 3-4 door Nick Hekman en Klingenberg. Verder kwam SVBO niet tot opluchting van de meegereisde fans uit Stadskanaal.

Foto’s Brigitte de Wijk: SVBO – SJS