Spelmaker Gert Lukens heeft het goed naar zijn zin bij Nieuw Buinen

Nieuw BuinenNa een aantal jaren in Groningen te hebben gespeeld bij PKC ’83 en DIO Groningen maakte Gert Lukens in 2011 de overstap naar Nieuw Buinen, waar hij in de laatste drie seizoenen erg belangrijk is gebleken. Met zijn 29 jaar is Lukens niet alleen een ervaren speler, maar ook een bepalende speler die regelmatig het net weet te vinden. De oud-speler van FC Emmen en SC Veendam streeft nog altijd het hoogste niveau na, maar heeft het momenteel zo goed naar zijn zin bij Nieuw Buinen dat hij geen reden ziet om te vertrekken: “Het is een prachtige club om voor te spelen. In Geert te Velde hebben we een geweldige voorzitter en ook het publiek is fantastisch!” De redactie van FC Kanaalstreek ondervroeg Lukens in de aanloop naar de belangrijke wedstrijd tegen Emmen AV.

Steentje bijdragen
“Buunermond” deed het huidige seizoen lang mee om de titel, maar heeft her en der een aantal steken laten vallen en moet zodoende het kampioenschap laten aan Achilles 1894. Volgens Lukens is dit geen kwestie van onwelwillendheid, maar meer vanwege het feit dat Nieuw Buinen een jong elftal heeft. Hij zegt hierover: “We hebben een heel goed en gedreven elftal dat van elke tegenstander kan winnen, maar helaas maken we ook nog teveel fouten waardoor we ook van iedereen kunnen verliezen. Ik ben in ieder geval al lang blij dat we dit seizoen weer bovenin mee konden draaien. Ik denk dat Achilles de terechte kampioen gaat worden en wens hun volgend jaar veel succes en geluk in de hoofdklasse!”. Zoals gezegd is de nummer tien één van de meer ervaren spelers binnen de selectie en hij probeert zich hier ook naar te gedragen. Zijn rol is dan ook duidelijk: “Ik probeer altijd de rust te bewaren en te zorgen dat we aan het voetballen komen. De trainer verwacht dit ook van mij en ik probeer dat altijd wel zo goed mogelijk in te vullen”. Lukens is niet alleen betrokken bij het eerste elftal, hij is ook trainer van de B1 waardoor hij ook aandacht heeft voor de jeugd: “Ik ben veel bezig met de nieuwe jongens binnen het team en met de jeugd die doorstroomt. Ik probeer dus zoveel mogelijk mijn steentje bij te dragen binnen de club”.

Gert Lukens (rechts) volgt zijn schot tijdens de wedstrijd tegen Erica
Gert Lukens (rechts) volgt zijn schot tijdens de wedstrijd tegen SC Erica (Foto: joey-jan.com)

Stap hoger
Het bestuur van de oranjehemden heeft Lukens vorig jaar voor twee seizoenen vastgelegd, dus men hoeft voorlopig niet te vrezen voor een vertrek van haar dragende kracht. Echter hebben zij wel de onderlinge afspraak dat wanneer zich een mooie kans voordoet, hij deze wel aangrijpt omdat de ambitie om hoger te spelen er nog altijd is. Wanneer deze mogelijkheid zich niet voordoet is het voor Lukens ook zeker geen straf om bij Nieuw Buinen te blijven: “In verband met mijn werk en de waardering die ik krijg binnen de club zie ik totaal geen reden om nog ergens anders te gaan spelen” Wellicht krijgt de middenvelder bij zijn huidige club nog de kans om het een stap hoger te proberen, aangezien de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse binnen handbereik is. Vorig seizoen acteerde Nieuw Buinen ook nog op dit niveau, maar dit bleek toch nog iets te hoog gegrepen. Volgens Lukens is dit zeker geen verloren seizoen geweest: “Ik denk dat vorig jaar een enorm leerjaar is geweest voor ons als spelers en ook voor de club in zijn geheel. Je moet als vereniging echt toe zijn aan deze stap en dit was toen nog niet het geval. Momenteel maakt Nieuw Buinen wel grote stappen en ik denk dat we er binnen een paar jaar wel aan toe zijn”. Of de club volgend seizoen iets in de hoofdklasse te zoeken heeft weet Lukens niet, maar hij zou het persoonlijk niet erg vinden: “Ikzelf ben wel klaar voor een stap hogerop, maar voor de jongere jongens en de jeugd zal het dan weer moeilijk worden om minuten in het eerste te maken. In de hoofdklasse is elke wedstrijd een finale, dus speel je altijd met de eerste elf. Nu krijgen jonge spelers eerder de kans om ervaring op te doen bij de senioren”.

Groot voorstander
Komende zondag speelt Nieuw Buinen dus uit bij Emmen AV en ook de Emmenaren maken nog kans op de derde periode. Lukens verwacht dan ook een lastige wedstrijd: “De trainer van Emmen kent onze selectie erg goed, dus dat werkt zeker niet in ons voordeel. Ik verwacht dat het een leuke wedstrijd wordt waarin wij de drie punten pakken en vervolgens kunnen we de week erna op eigen veld de periode binnen slepen tegen Frisia”. Trainer Erik Lippold van Emmen kent de komende tegenstander zo goed, omdat hij al geruime tijd geleden is aangesteld als opvolger van de vertrekkende trainer Jan Korte. Lukens is blij met deze keuze en was ook groot voorstander van de komst van de nieuwe oefenmeester: “Ik ken Erik al wat langer. Hij heeft zich bewezen bij de jeugd van HHC en kan als trainer het maximale uit zijn spelers halen. Onze selectie bestaat grotendeels uit jonge spelers en ik denk dat hij daar prima mee om kan gaan. Daarnaast heeft hij volgend jaar ook een hele goede staf om zich heen, die alles tot in de puntjes geregeld heeft. Ik denk dat hij de juiste persoon is om Nieuw Buinen klaar te stomen voor de hoofdklasse!”

adverteren

Tags:

  • Show Comments (1)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website