SJS won eenvoudig van MSC en blijft in de race voor nacompetitievoetbal.

Foto Brigitte de Wijk, Tom Timmer bezig aan zijn solo die de schitterende 2-0 opleverde voor SJS.

SJS heeft goede zaken gedaan in de strijd om een plek in de nacompetitie. Zelf won het eenvoudig met 4-0 van MSC en zag het concurrent SCN onderuit gaan bij Vitesse ’63. Daardoor is plek vier nu stevig in handen van de Knoalsters, een plek die aan het einde van het seizoen waarschijnlijk recht geeft op het spelen van nacompetitie.

SJS liet er in de beginfase geen gras over groeien en zette de tegenstander direct onder druk. Echter leidde de eerste fase van de wedstrijd nog niet direct tot enorme kansen of hoogtepunten. Toch was het SJS dat op een vroege voorsprong kwam. Na goed doorzetten van Zuidema was het goalgetter Springer die na 16 minuten de 1-0 liet aantekenen.

Prachtig doelpunt

De fase na de openingstreffer werd vooral gekenmerkt door slordigheden, foutieve passes en miscommunicatie onderling. MSC zette daar echter maar weinig tegenover, waardoor de Knoalster-defensie zelden op de proef gesteld werd. Het bleef dan ook lange tijd bij de minimale voorsprong voor SJS. Vlak voor rust kwam daar dan toch de tweede treffer. Tom Timmer, op het middenveld geposteerd met de punt naar achteren, kreeg het op zijn heupen. Vanaf de middenlijn omspeelde Timmer minimaal vier en misschien waren het wel vijf spelers van MSC en haalde vervolgens weergaloos de trekker over. De bal verdween uiterst precies in de winkelhaak. Een prachtactie, een prachtgoal en een zeer verdiende 2-0 voorsprong op een uitstekend moment in de wedstrijd. Na de 2-0 tekende Rijkens nog bijna voor een derde treffer, maar de goalie van MSC pareerde zijn inzet uitstekend. Zo konden beide ploegen gaan rusten.

Voorsprong uitbouwen

In de tweede helft startte SJS met de opdracht om de voorsprong verder uit te bouwen en vooral ook eens de nul te houden. Beide opdrachten werden na behoren uitgevoerd. MSC begon met een tweetal omzettingen en probeerde in het begin de aansluiting te forceren, maar slaagde daar amper in. De verdediging van SJS gaf geen krimp. Daardoor ontstond aan de andere kant vaak voldoende ruimte om naar hartenlust aanvallen op te zetten.

Het duurde echter toch tot halverwege de tweede helft dat de 3-0 viel. Wederom werd Springer bediend in de zestien, waar de spits het beste rendeert. Het was ditmaal Rijkens die Springer liet afronden: 3-0. Een veilige voorsprong en met enige zekerheid de drie punten in de knip. Inmiddels was De Koe vervangen door Nomden en later zouden ook Smid en Feiken nog hun minuten pakken voor respectievelijk Zuidema en Rijkens.

De laatste treffer viel niet veel later. Springer bereidde ditmaal voor en legde de bal panklaar voor de ingevallen Nomden op de 4-0 op het scorebord te schieten. Het leek alsof Nomden daarvoor teveel tijd nam, maar de invaller plaatste de bal uiteindelijk netjes in de linker benedenhoek: 4-0.