FC Ter Apel ’96 wint in derby van Musselkanaal

FC TerApel ’96 blijft meedoen om de koppositie dankzij de zege op Musselkanaal.

Voor de tweede keer dit seizoen stond de derby tussen Musselkanaal en Ter Apel’96 op het programma. Waren het in Ter Apel nog de sneeuw en kou die bijna parten speelden, in Musselkanaal niets van dat. Integendeel, de warmte speelde zondagmiddag een grote rol. Ter Apel’96 leek daar eerst het minste last van te hebben want het kwam verdiend op een voorsprong. De thuisclub maakte echter al snel weer gelijk en toen het in de tweede helft op voorsprong kwam leek een stunt opnieuw mogelijk. Echter het was Jordy Weggemans die het goudhaantje werd voor de gasten door tweemaal te scoren en zijn ploeg alsnog de volle winst bracht. FC Ter Apel’96 blijft zodoende in de race om de bovenste plaats en Musselkanaal moet door de nederlaag nog steeds naar onderen kijken.

Ruim vierhonderd toeschouwers hadden de weg naar de Parklaan gevonden om te kijken of Musselkanaal opnieuw voor een verrassing kon zorgen tegen mede koploper FC Ter Apel’96.

Snelle gelijkmaker

De beginfase was voor de gasten zonder tot echte kansen te komen. In de 17e minuut nam FC Ter Apel’96 een voorsprong toen een voorzet van links prima werd ingetikt door Jeroen Schoonbeek, doelman Noah Sahetapy redde nog bekwaam maar de bal kwam voor de voeten van Arjan Heeres en dat betekende 0-1. Vijf minuten later was het alweer gelijk. Een diepe bal werd verkeerd ingeschat door de gasten verdediging, doelman Rudy Bergman zag er ook niet goed uit en Rolf Kayser schoot de gelijkmaker tegen de touwen. Vanaf dat moment was Musselkanaal de wat betere ploeg en het kreeg ook wel wat kansen maar Bergman stond nu steeds op de goede plek.

Strafschop

Musselkanaal kwam in de tweede helft op voorsprong mede door een actie van Bjorn Banus. Deze probeerde Rick Krops te omspelen en Krops maakte daarbij hands en de goed leidende scheidsrechter Lubberts kon niet anders dan naar de stip wijzen. Kayser zou het klusje even klaren maar Bergman wist de bal te pareren, hij had de pech dat de bal weer het veld in ging en toen wist Kayser wel raad met de bal, hoog en hard schoot de spits zijn team op een 2-1 voorsprong. Wilden de gasten nog wat bereiken dan moest het aanvallen en dat gebeurde ook. Musselkanaal werd steeds verder de verdediging ingedrukt maar vooralsnog hield het stand. Een vrije trap van Patrick Bults werd met moeite gekeerd door Sahetapy. Halverwege de tweede helft mocht Ter Apel een hoekschop vanaf rechts nemen. De bal zeilde voorbij het doel van de thuisclub maar werd weer voor het doel gekopt door Bults en daar stond Weggemans volkomen vrij en hij kopte de bal uitstekend in de verste hoek: 2-2.

Goudhaantje Weggemans

Musselkanaal vreesde het ergste en helaas werd dat bewaarheid. Veertien minuten voor het einde mochten de gasten weer een vrije trap nemen. Het was Bults die de bal hoog voor het doel slingerde, Jordie Teuben kopte de bal volkomen verkeerd bijna in zijn eigen doel, met een uiterste krachtsinspanning redde keeper Sahetapy nog wel maar de bal kwam voor de voeten van Weggemans en hij smaakte het genoegen om zijn ploeg op een 3-2 voorsprong te schieten. Protesten van Musselkanaal kant omdat de keeper gehinderd zou zijn maar Lubberts wuifde de protesten weg. Er restte Musselkanaal nog een klein kwartier maar de kracht ontbrak om het FC Ter Apel’96 nog echt moeilijk te maken. De betere kansen waren zelfs nog voor de gasten maar Emiel Seigers faalde jammerlijk. In blessuretijd kreeg Kayser nog een klein kansje maar zijn schot werd op tijd geblokt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen heeft geen moeite met Dalen

Nieuw Buinen deed tegen laagvlieger Dalen wat het moest doen: winnen. Op het zeer ...

Gieterveen speelt gelijk tegen Eenrum

Gieterveen haalde het eerste punt van de competitie, maar gaf net als vorige week ...

Gasselternijveen maat kleiner dan Annen

Gasselternijveen heeft de laatste wedstrijd in de bekercompetitie verloren. Tweedeklasser Annen bleek een maat ...