Alteveer ziet titel uit handen glippen na nederlaag tegen Zwartemeerse Boys

Alteveer verloor de topper van Zwartemeerse Boys en heeft de titelkansen niet meer in eigen hand.

Alteveer heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door de topper tegen Zwartemeerse Boys met 2-4 te verliezen. Daardoor is de riante voorsprong van de laatste weken als sneeuw voor de zon verdwenen en is Zwartemeerse Boys op gelijke hoogte gekomen met de Alteveerders. Bovendien speelde Alteveer een wedstrijd meer en dus lijkt de titel uit de handen te glippen van de geelzwarten.

De start van de thuisploeg was zeer beroerd te noemen, want na twee minuten spelen lag de 0-1 er al in. Roy de Wijk schatte een lang bal helemaal verkeerd in en Daimy ten Velde schoot de bal via de kuit van Sander Klinkhamer in het doel.

Houtwerk

Er volgden daarna kansen op de gelijkmaker, maar Can Altunay en Bart Nieland raakten beiden het houtwerk. De gelijkmaker volgde dus niet, maar de 0-2 wel. Jeffrey Mulderij profiteerde van slecht uitverdedigen van Alteveer. Voor de rust werd het ook nog 0-3 door Koen Walda, die de bal zo voor de voeten kreeg van Damien Sedde en eenvoudig kon scoren.

Na de pauze leek Alteveer direct terug in de wedstrijd te komen door een goal van Klinkhamer. Alteveer bleef de druk opvoeren, maar het resulteerde vooral in veel corners. Echt gevaar leverde dat niet op voor de gasten, die in de 70e minuut op 1-4 kwamen. Nieland schoot op ongelukkige wijze de bal in het eigen doel. Alteveer kwam tien minuten voor tijd nog wel op 2-4 door Ramon Jansen, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet meer. Door de nederlaag heeft Alteveer het niet meer in eigen hand en moet het de komende weken hopen op een misstap van Zwartemeerse Boys.