Nieuw Buinen verliest met ruime cijfers van SWZ

Nieuw Buinen ging hard onderuit tegen SWZ en lijkt op degradatie af te stevenen.

De kans is groot dat Nieuw Buinen volgend seizoen weer in de tweede klasse zal gaan acteren. Zondag verloor het met 1-6 van SWZ Boso Sneek, de nummer twee van de ranglijst. Daardoor blijven de oranjehemden laatste en moet het volgende week op bezoek bij koploper VV Emmen winnen om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De Emmenaren kunnen echter in eigen huis kampioen worden.

Nieuw Buinen was gebaat bij een overwinning al stond het voor een loodzware opgave. De Friezen moesten immers winnen om nog in de race te blijven voor de titel. Het was echter de hekkensluiter die voortvarend aan de wedstrijd begon en al snel op een 1-0 voorsprong kwam via Thijs Hateboer. Die 1-0 voorsprong werd in die eerste helft al omgedraaid door de gasten die via Ruben Ybema op 1-1 kwamen. Joram Smits en Gerben Visser zorgden ervoor dat SWZ met een 1-3 voorsprong ging rusten.

Na rust moest de thuisploeg op zoek naar de aansluitingstreffer, maar die kwam er niet. Sterker nog, de Friezen liepen uit naar een veel hogere score. Onder meer door doelpunten van Visser en Jorn Wester. Uiteindelijk moest Nieuw Buinen een 1-6 nederlaag slikken en zal het volgende week een wonder moeten verrichten in Emmen om degradatie nog te voorkomen.