TEVV hard op weg naar eerste periode

logo_tevvTEVV heeft ook de de zesde opeenvolgende wedstrijd winnend afgesloten. In de thuiswedstrijd tegen Hoogezand had de ploeg van Hans Kamphuis veel tegenstand verwacht, maar dit bleek mee te vallen en na een 3-0 ruststand wonnen de Mondkers met 4-1. Zodoende staat de ploeg nog steeds bovenaan in 2L en maakt men een goede kans op het winnen van de eerste periode.

Situatie meester
De gastheren hadden de eerste helft veruit het beste van het spel en via met name Oguzhan Altun werden zij gevaarlijk. De rechtsbuiten had het vizier echter nog niet helemaal op scherp, maar spits Jan Jaap Wever zeker wel. In de 18e minuut werd hij door Sander Marissen weggestuurd en met een schuiver versloeg hij de keeper: 1-0. Een minuut later was het weer Wever die scoorde. Ayhan Bas gaf voor en de spits gleed zijn tweede van de middag binnen. Hoogezand was af en toe wel dreigend via de voorwaartsen, maar telkens was de defensie van TEVV de situatie meester. Vlak voor rust kwamen de geel-blauwen nog op 3-0, nadat Altun in het strafschopgebied werd neergehaald en Sander Marissen vanaf de stip zonder problemen zijn zesde van het seizoen binnen schoot.

Handige voetbeweging
Waar de gastheren vlak voor rust de derde treffer maakten, viel de vierde vlak na de pauze. De ingevallen Michel van Brink werd de diepte in gestuurd en met een handige voetbeweging zette hij zijn ploeg op 4-0. Met deze stand hoefde TEVV niet zo nodig meer en liet men de tegenstander komen. Dit pakte niet goed uit, want binnen de kortste keren was het Martijn Lambeck die de 4-1 binnen mocht koppen. Vervolgens kregen de Hoogezandsters weer wat vertrouwen en na een overtreding van Rick Zondag mocht dezelfde Lambeck aanleggen voor een penalty. Deze was echter zo slecht ingeschoten dat doelman Wim Kok makkelijk redding kon brengen. Het vertrouwen was hierna weg bij de bezoekende club en TEVV had niet veel meer van hen te duchten. Zij kregen zelf nog kansen op de vijfde goal, maar Wever en Rojer kwamen niet meer tot scoren.

Komend weekend speelt de koploper van 2L tegen Hoogkerk voor de beker en daarna volgen wedstrijden tegen Peize en concurrent Germanicus. Wanneer deze met goed resultaat worden afgesloten is de eerste periode een feit.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valse start voor SJS tegen SCN

SJS maakte een valse start tegen SCN en verloor het openingsduel.

Spelhervattingen doen Musselkanaal de das om

Na de zege van vorige week op Twedo wachtte Musselkanaal de zware uitwedstrijd tegen ...

HOC begint overtuigend aan competitie

HOC kende een goede start met de 5-1 overwinning op Heiligerlee.