Degradatie voor Nieuw Buinen na verliest tegen kampioen VV Emmen

Nieuw Buinen verloor van Emmen en zakt daardoor af naar de tweede klasse.

Nieuw Buinen is op de slotdag van de zondag 1e klasse F gedegradeerd. Het verloor kansloos met 5-1 op bezoek bij VV Emmen, dat zich kroonde tot kampioen van de 1e klasse F. Voor Nieuw Buinen is daarmee het doek gevallen na 19 jaar 1e klasse en 3 jaar hoofdklasse.

Nieuw Buinen had nog een kleine kans op handhaving, maar dan moest het winnen in Emmen en moesten de concurrenten punten verspelen. Het ging echter al na de eerste minuut spelen mis voor de oranjehemden. Patrick Eberhard kopte de thuisploeg al direct na een 1-0 voorsprong. De gasten kregen daarna nog wel een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Emmen kwam op een 2-0 voorsprong. Sander de Grote kopte raak uit een corner. Een paar minuten later scoorde Nick Kloeze op fraaie wijze de 3-0 en was de wedstrijd al definitief gespeeld.

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd voort en scoorde Nieuw Buinen een kwartier voor tijd zelfs de 3-1 via invaller Giezen. Emmen leek daardoor even weer wakker geschud, want vrijwel direct erop volgend viel de 4-1 van Eberhard. Het slotakkoord was weggelegd voor Luiken, die de eindstand op 5-1 bepaalde. Feest aan de kant van Emmen, teleurstelling aan de kant van Nieuw Buinen, dat afzakt naar de tweede klasse van het zondagvoetbal.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

JVV verliest nipt van Weiteveense Boys

Een minieme nederlaag voor JVV op bezoek bij Weiteveense Boys.

Overzicht zaterdag 4e klasse D: WVV morst punten

WVV verspeelde punten op bezoek bij Wildervank, Angelslo ging in eigen huis onderuit tegen ...