Robin Gerlach: “Onbegrijpelijk dat Musselkanaal nog nacompetitie om handhaving moet spelen.”

Musselkanaal-speler Robin Gerlach heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg zich gaat handhaven in de 3e klasse.

Na een moeizaam en wisselvallig seizoen werd Musselkanaal veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie om degradatie uit de derde klasse af te wenden. Op het terrein van VKW kruisen de groenhemden de degens met Ruinerwold, dat PJC met 6-0 versloeg in de eerste ronde. Bij winst handhaaft Musselkanaal zich. Bij verlies wacht een confrontatie met de winnaar de wedstrijd tussen TLC en FVV.

Robin Gerlach kan nog steeds moeilijk begrijpen dat het zover heeft moeten komen. ‘’Onze doelstelling was om dit seizoen zo vroeg mogelijk veilig te zijn en dan naar boven te werken, maar dat is niet gelukt. Zelf vind ik dat nog steeds absurd, omdat we een team hebben dat makkelijk mee kan draaien in derde  klasse. Aan de uitslagen is dat ook wel te zien, want van de top 3 winnen we of maken we het ze heel moeilijk. In de wedstrijden waar we moeten winnen laten we het soms afweten of hebben we veel pech en dat is ook zeker een verbeterpunt. Om allemaal dezelfde focus te hebben in alle wedstrijden.’’

Echte eenheid

De 21–jarige snelheidsduivel licht de sterke en verbeterpunten van Musselkanaal en zichzelf toe. ‘’De kracht van VV Musselkanaal is dat we een eenheid zijn en dat we een goede basis op het middenveld en in de aanval hebben. We krijgen veel tegen, maar scoren altijd. Echter, we moeten constanter worden als en de wedstrijden sneller over de streep trekken. Ik ben tevreden over mijn rol bij Musselkanaal, maar weet ook dat er veel meer in zit. Dat ik nog veel gevaarlijker kan zijn voor de tegenstanders, omdat ik heel veel gevaar sticht met mijn snelheid.’’

Kijken waar het plafond ligt

Gerlach vertrekt volgend seizoen naar VV Emmen, maar blijft betrokken bij de groenhemden. ‘’Ik heb deze keuze gemaakt, omdat ik wil kijken waar mijn grenzen liggen en het beste uit mijzelf wil halen. VV Emmen speelt aankomend seizoen hoofdklasse en op deze manier kan ik mijzelf meten aan dit niveau. Daarnaast heb ik altijd met veel plezier gevoetbald bij VV Emmen in de jeugd. Uiteraard wens ik Musselkanaal het allerbeste en hopelijk maken ze grote stappen. Ik blijf wel betrokken bij de club, aangezien ik volgend seizoen trainer ben van JO19-1.’’

Gaan voor directe handhaving

Als gezegd, de eerste – en wellicht laatste – horde is Ruinerwold. In de competitie verloor de ploeg van trainer Wessel Woortman beide duels met Ruinerwold (2-3 en 1-2), maar Gerlach is ervan overtuigd dat Musselkanaal goed voor de dag gaat komen. ‘’Ik verwacht een zware wedstrijd, maar met de kwaliteiten die wij hebben moet het zeker mogelijk zijn om ons direct te handhaven. Daar gaan we ook alles aan doen!’’ 

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Ricardo Vonk wil winnende treffers maken

In het begin van het seizoen viel er weinig te genieten voor de spelers, ...

Jeffrey Spelten: “Scherpte ontbreekt bij Borger”

Het lijkt er onderhand op dat Borger het laat afweten op het moment dat ...

Roy Veen: “JVV wil bovenin de middenmoot meedraaien.”

Roy Veen verwacht dat JVV een stuk beter gaat presteren dan de afgelopen seizoenen.