Borger wint eerste oefenwedstrijd van ZEC

Borger speelde haar eerste oefenwedstrijd en sloot deze winnend af tegen ZEC.

Foto Andries Middelbos, Borger-speler Floris Hiddink wordt binnen de beruchte lijnen neergehaald en krijgt daarvoor een strafschop, die hij even later zelf benut.

Borger heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen winnen afgesloten. Op het eigen sportpark de Drift won het na een ruststand van 3-1 met 5-2 van de Groningse vijfdeklasser ZEC.

De uit Zandeweer afkomstige ploeg was dit weekeinde op trainingskamp in Meppen en kwam zaterdag op bezoek in Borger voor een oefenwedstrijd. Voor de groenhemden was dit de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding, die twee weken geleden werd gestart met de eerste training. Onder zomerse omstandigheden werd de wedstrijd om 14:30 uur in gang gezet en werd er voor het eerst weer in lange tijd eens een echte wedstrijd, met publiek, gespeeld op sportpark De Drift. Dat het niveau deze middag niet al te best was werd door de meesten dan ook wel voor lief genomen.

Goalgetter Roda

Na een kwartier spelen viel het eerste doelpunt van deze wedstrijd. Het was goalgetter Gijs Roda die het laatste zetje gaf, nadat hij op maat werd bediend door Hendrik Gustin. Toch bleek dat niet direct een opmaat naar meer voor de thuisploeg. Daarvoor was het spel te stroperig en te slordig aan de bal. In de 26e wist ZEC zelfs langszij te komen. Een bal over de verdediging belandde bij de fysiek sterke spits van ZEC, die het duel van Joep Hiddink won en daarna doelman Edwin Haandrikman wist te verschalken: 1-1.

Even later begonnen bij enkele spelers van ZEC al de vermoeidheidsverschijnselen op te treden en daar profiteerde Borger in het laatste kwartier van de eerste helft van. Wederom was het Roda die scoorde, de spits kon alleen door op de ZEC-goalie na een steekbal van Floris Hiddink en rondde bekwaam af. Zijn collega-aanvaller Luuk Kenter bepaalde twee minuten later de ruststand op 3-1, waarbij Roda de aangever was na een goed uitgespeelde aanval.

Slordig

Ook na rust was het spel niet hoogstaand te noemen en ging er nog een hoop fout. Het spel bleef slordig en kansen bleken ook in de tweede helft spaarzaam te noemen. Pas in de 76e minuut viel er weer een doelpunt te noteren. Tim Edens knikte raak uit een corner en even later scoorde Borger opnieuw uit een standaardsituatie. Floris Hiddink werd binnen de lijnen gevloerd en benutte zelf de gegeven strafschop: 5-1. Het slotakkoord was echter voor de gasten, opnieuw was het de fysiek sterke spits die de bal onberispelijk binnen schoot en daarmee de eindstand op 5-2 bepaalde.

Het was deze middag een niet al te hoogstaande wedstrijd, maar het meest belangrijke van alles was natuurlijk dat veel spelers deze middag minuten konden maken. Voor Borger wacht nu een drukke week, waarin de selecties van het eerste en Jong Borger de komende week vier wedstrijden afwerken. Woensdag en vrijdag treedt Borger aan op het Drouwenerzandtoernooi in Gasselte, waar Gasselternijveen en GKC de tegenstanders zijn. Donderdag gaat het op bezoek bij Annen en zaterdag speelt het huis tegen Zwolsche Boys.

Foto’s Andries Middelbos: Borger – ZEC