SPW niet opgewassen tegen CEC

SPW kon het een helft lang bijbenen, maar uiteindelijk bleek CEC toch een maatje te groot.

SPW heeft haar eerste bekerwedstrijd verloren van CEC. In de eerste helft kon SPW het nog aardig bijbenen tegen de vierdeklasser, maar in de tweede helft sloeg de vermoeidheid toe. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 6-1 voor CEC.

SPW speelde hun 1e bekerwedstrijd tegen 3e klasser CEC. De voorbereiding voor de jongens uit Noord verliep nog niet helemaal vlekkeloos. Kleine blessures en vakanties doorkruizen nog steeds het pad van trainer Jeroen Wiegman.

Dominerend CEC

CEC begon sterk aan de wedstrijd. De ploeg was dominerend aan de bal en door de constante positiewisselingen liepen de linies van SPW veel door elkaar, wat ook meteen hachelijke situaties opleverde. Toch hield SPW stand en creëerde het enige uitbraken door onder andere Rodan Farrell en Jelmer Jasken. Het was uiteindelijk wel CEC dat op voorsprong kwam. Rond de 20e minuut leverde miscommunicatie in de buitenspelval een 100% kans op voor de spits van CEC, die alleen op keeper de Jonge ook de strijd won. Hierna liet CEC wat de touwtjes vieren en kwam SPW beter in het spel. De bal ging beter rond en er kwam meer rust in het spel. Toch kreeg het weinig kansen, en de grootste kansen werden gecreëerd door de keeper van CEC die twee keer de bal losliet maar toch geluk had door de bal of voor de lijn te pakken of door het wegwerken van zijn verdediger. Het leek met een 1-0 stand rust te gaan worden, totdat Niels Poelman de combinatie aanging met Rodan Farrell. De centrale verdediger keek een paar keer op en van 25 meter joeg Poelman de bal in de verre kruising! Een prachtige goal die werd afgerond met het fluitsignaal van de scheidsrechter voor rust.

Zware benen

De 2e helft zette CEC wat wisselingen door en ging het hoog druk zetten. SPW dat donderdag nog tegen Westerwolde had geoefend kreeg last van zware benen en kon niet meer in het spel komen. Toch duurde het een dik 20 minuten dat het overwicht terug te zien was in de score. Een bal door het midden zette twee spelers van CEC voor de keeper van SPW en speelden dit goed uit. Hierna was de ban gebroken en nog geen 5 minuten later lag ook de 3-1 in het net. Een corner viel voor een speler van CEC en deze schoot hem hoog in het doel. Uiteindelijk liep CEC uit tot een 6-1 voorsprong. In de laatste minuten hielden de defensie en de doelman van SPW met soms aardig wat kunst en vliegwerk ook nog heel wat ballen weg en bleef het uiteindelijk bij 6-1.