Frank Venema: “SJS weer terugkrijgen in de 3e klasse zou fantastisch zijn.”

Frank Venema hoopt komend seizoen wel te promoveren met SJS naar de 3e klasse.

Men steekt het bij SJS niet onder stoelen of banken. Het feit dat het vlaggenschip momenteel in de vierde klasse acteert, moet zo spoedig mogelijk worden omgezet in promotie naar de derde klasse. De afgelopen twee seizoenen waren er mogelijkheden, maar het draaide op niets uit. Dit seizoen een nieuwe poging. Frank Venema noemt de voortekenen positief.

De 34–jarige Venema gaat zijn zesde seizoen in bij de blauwhemden. Daarvoor speelde Venema acht jaar in het eerste elftal van Nieuw Buinen. Venema zint op revanche als het gaat om het vorige seizoen. ‘’Persoonlijk was het afgelopen seizoen voor mij niet mijn beste seizoen en heb ik door onder andere een blessure drie maanden moeten missen. Het lage aantal gespeelde wedstrijden speelde dan ook zeker mee in mijn motivatie nog een jaar door te gaan en er alles aan te willen doen om hopelijk het seizoen af te sluiten met een prijs.’’

Gefaald

Voor wat betreft zijn eigen elftal stipt de routinier aan dat er meer mogelijk was geweest het afgelopen seizoen. SJS eindigde als vijfde en mocht tot twee keer toe aanspraak maken op een periodetitel. Beide malen faalden de blauwhemden in de opzet. Venema: ‘’in alle eerlijkheid is het echte besef dat wij de nacompetitie konden halen er nooit geweest. Op cruciale momenten hebben wij het laten liggen en dat is iets wat wij dit seizoen ten koste van alles samen moeten zien te voorkomen.’’

Vertrouwen

De kopsterke verdediger geeft aan dat de huidige voorbereiding genoeg redenen geeft tot het vertrouwen in een goed seizoen. ‘’Dit seizoen zijn wij de voorbereiding begonnen met een grote groep enthousiaste, fanatieke jongens waarbij iedereen de kans heeft gekregen zich te laten zien. Inmiddels hebben wij een aantal wedstrijden gespeeld, waarbij er een aantal nieuwe jongens ( nieuw van zowel buiten de club als doorgestroomde jeugdspelers ) ingepast werden op verschillende posities. Vooral de gretigheid en de fitheid bij een ieder zijn goed zichtbaar en het is goed om te zien dat ook de nieuwe jongens hun kansen pakken. Daarentegen hebben we ook nog niet in een vaste samenstelling gespeeld en moeten we wat zuiniger omgaan met de kansen die we krijgen. Voordat de competitie begint hebben wij echter nog oefen- en bekerwedstrijden op het programma. De eerste resultaten zijn in ieder geval al zeer positief en is er al zeker een stijgende lijn te zien.’’

Top 5

Venema is positief en enthousiast over de competitie- indeling. Met Mussel en Onstwedder Boys staan er weer echte derby’s op de speelkalender. Zijn verwachting is dat HS ’88, Vitesse ’63, Onstwedder Boys, DKB samen met SJS gaan spelen om de bovenste plaatsen. Over de ambities van SJS is Venema duidelijk. ‘’Onze ambitie is niet veranderd ten opzichte van de voorgaande seizoenen. Dit betekent dat we ook dit seizoen weer een gooi willen doen naar een plaats in de top 5 met hopelijk een periodetitel om mee te kunnen strijden voor promotie. Het zou fantastisch zijn SJS weer terug te zien in de derde klasse. Dit is iets wat ik en met mij velen hopen voor SJS als vereniging, de staf en spelers en een ieder die de club een warm hart toedraagt.’’

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Bjorn Schuiling: “GKC moet in de subtop kunnen eindigen.”

Bjorn Schuiling gaat komend seizoen met GKC voor een plek bij de eerste vijf.

Buinen wil feest van jarig Buinerveen verstoren

Met één schamel punt uit 19 wedstrijden is Buinerveen momenteel de op één na ...

Vrolijk passen: Sellingen – Gieterveen

Vrolijk Pasen? Vrolijk passen! Het Paasweekend staat in het teken van dubbel voetbalprogramma. Dat ...