Richard Wiggers: “HOC wil positief verrassen in de derde klasse.”

Richard Wiggers hoopt komend seizoen met HOC een van de positieve verrassingen te worden in de zondag 3e klasse C.

HOC is de laatste jaren een club in opmars in de Kanaalstreek. Afgelopen seizoen werd de fusieclub glansrijk kampioen in de zondag 4e klasse D. In vijf jaar tijd heeft de club uit Odoorn zich opgewerkt naar de derde klasse. Richard Wiggers maakte het gehele proces mee en denkt dat het plafond voor HOC nog niet bereikt is.

De aanvaller wist vijf jaar geleden al dat zijn club niet op het niveau van de 5e klasse thuishoorde en dat er meer potentie in zat. “Het gaat sportief goed met de club. Vijf jaar geleden wisten we al dat er meer in zat en onze ploeg kan nog steeds door groeien. We hebben nog altijd een redelijk jonge ploeg, die nu ongeveer al zo’n vijf jaar samen speelt.”

Langere tijd in de derde klasse blijven

Nu derde klasse behaald is wil Wiggers ook voor een langere tijd op dit niveau actief blijven. Realisme lijkt het sleutelwoord te zijn. Een stap hogerop in de komende jaren lijkt nog wat te ver weg. “Ambities mag je natuurlijk altijd hebben, alleen moeten we wel realistisch zijn. Veel van ons spelen komend jaar pas voor het eerst in de derde klasse. Voor HOC is het natuurlijk mooi dat we dit al gehaald hebben. We gaan proberen om zo lang mogelijk om op dit niveau te blijven.”

HOC werd vorig seizoen al vroegtijdig kampioen en had een gigantische voorsprong op de concurrenten. Wiggers vond dan ook dat zijn club er ver bovenuit stak. “Ja eigenlijk wel, anders wordt je ook niet zes wedstrijden voor het einde kampioen.”  Bovendien heeft de pijlsnelle aanvaller wel een verklaring voor de successen van de afgelopen jaren. “Na de fusie tussen Oring en Hunso zijn we iets moois aan het opbouwen met HOC. Het niveau van het eerste elftal is omhoog gegaan en we hebben een hele goede lichting. Ik zelf speel nu nog steeds met jongens waar ik ongeveer de hele jeugd ook mee heb gevoetbald. Tevens is de sfeer binnen onze selectie altijd goed geweest.”

Positief gaan verrassen

Ook voor komend seizoen zijn er niet al teveel wijzigingen binnen de selectie van HOC. En dus heeft Wiggers best veel vertrouwen in een goed debuutseizoen in de derde klasse. “De afgelopen jaren is de selectie redelijk gelijk gebleven en dat is dit jaar niks anders. We gaan het weer proberen met dezelfde groep en ik denk dat wij leuk mee kunnen komen in de derde klasse. Ik hoop dat wij positief kunnen gaan verrassen. In beker- en oefenwedstrijden in de afgelopen jaren tegen derdeklassers ging het ons over het algemeen ook best goed af.”

De aanvaller denk te weten wie er mee gaan doen om de prijzen en wie een lastig seizoen gaat krijgen. “Het zou zo maar kunnen dat degradant Erica samen met Ter Apel de dienst uit gaat maken. Westerwolde en Sellingen kunnen het weleens lastig gaan krijgen in deze competitie.” Wiggers denkt zelf voor HOC niet direct aan handhaving voor het komende seizoen, maar wil de lat juist een beetje hoger neerleggen. “Een doelstelling moet je altijd een beetje hoog inzetten. Uiteindelijk moet je als promovendus tevreden zijn als je in de derde klasse kunt blijven, maar wij hopen goed mee te kunnen doen. Als wij rond de vijfde plek kunnen eindigen dan kunnen wij wel tevreden zijn.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Rik de Lange en Daniël Manning op oude nest

Ze zijn bezig aan het zesde gezamenlijke seizoen bij eersteklasser Hoogeveen: Rik de Lange ...

Samad Faraouni: “Wij willen hoe dan ook naar die finale!”

Na een voorspoedig verlopen voorronde en kwartfinale kwam er in de halve finale van ...

Joey Huizingh: “Zo leuk was die 16-0 niet”

Dé score van de laatste speelronde in de reguliere competitie kwam zonder twijfel op ...